Čechov čaká futbalový trpaslík. Souček: Budeme hrať tak, aby sme odvrátili koniec trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čechov čaká futbalový trpaslík. Souček: Budeme hrať tak, aby sme odvrátili koniec trénera

Souček sa postavil na stranu trénera.
Souček sa postavil na stranu trénera.Profimedia
Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Souček (28) sa zastal kouča Jaroslava Šilhavého (61). Podľa jeho slov bude národný tím v nedeľňajšom zápase kvalifikácie ME proti Faerským ostrovom bojovať aj o odvrátenie konca trénera na reprezentačnej lavičke. Stredopoliar West Hamu to povedal na tlačovej konferencii v dejisku zápasu v Plzni.

Souček a spoluhráči si už vyriešili štvrtkový nevydarený zápas v Albánsku, kde im prehra 0:3 skomplikovala boj o postup na šampionát. V nedeľu chcú podať odlišný výkon.

"Samozrejme, že sme si vedomí situácie, nie sme hluchí. Vieme však aj to, že tri dni po Albánsku nás čaká ďalší zápas, takže sa chceme sústrediť hlavne na to. Proti Albáncom sme urobili veľké chyby na viacerých miestach. Tlak by som dal na viac ľudí, od začiatku sme jedno mužstvo. Som rád, že budeme jeden tím až do konca. Teším sa na zajtrajší duel, aby sme to ukázali," povedal.

Obhajoval tým trénera Šilhavého, o ktorého pozícii bude výkonný výbor FAČR rokovať na mimoriadnom zasadnutí na budúci týždeň. Český tím klesol v skupine na nepostupové tretie miesto a tri duely pred koncom kvalifikácie si výrazne skomplikoval boj o účasť na budúcoročnom šampionáte v Nemecku.

Tabuľka skupiny E
Tabuľka skupiny EFlashscore

"Mrzí ma to. Terč je hlavne na trénerovi. V nominácii ale máme 23 hráčov, mali by sme ho nosiť všetci. Nielen my, ale aj na ostatní ľudia v tíme. Sme v tom všetci spoločne. V stretnutí budeme hrať aj preto, aby sme ten terč z kouča a ostatných zhodili. Urobíme všetko, čo bude v našich silách. Nálada v tíme bola vždy dobrá, sme spolu už veľa rokov. O to viac to budeme chcieť preniesť do duelu," uviedol Souček.

Takisto tvrdil, že jeho mužstvo je pred nedeľňajším stretom bojovne naladené: "Všetci sme boli po prehre v Albánsku sklamaní. Nešli sme tam pre tento výsledok, chceli sme niečo iné. Sme ale veľkí profesionáli, hráme už dlho a vieme, že nás čaká ďalší zápas o rovnaké tri body. Povedali sme si, že to nevyšlo, ale urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli. Atmosféra je dobrá."

Ako kapitána ho súčasná situácia trápi. "Beriem to aj na seba. Na ihrisku sme my hráči a práve my sme nezvládli zápas s Albánskom. Som si istý, že každý urobil to najlepšie, čo mohol. Ale ja aj ako kapitán od každého chcem, aby na ihrisku nechal takpovediac život. Mrzí ma, ak to tak niekedy nie je. Celú kvalifikáciu beriem z veľkej časti na seba. Máme tri zápasy na to, aby sme sa dostali na ME, sú nesmierne dôležité," vravel líder mužstva.

Najbližší program Česka.
Najbližší program Česka.Flashscore

Souček verí, že národný tím nadviaže na posledné dva zápasy proti Faerským ostrovom. V júni vyhrali Česi v kvalifikačnom zápase 3:0 a vlani doma v prípave dokonca 5:0.

"Za posledný rok sme s nimi hrali dvakrát a myslím si, že oba tieto duely nám výsledkovo aj herne vyšli veľmi dobre. Musíme si opäť vytvoriť šance, ako sa nám to podarilo u nich alebo v Olomouci. Bude to dosť aj o prvom góle. Aj oni ukázali kvalitu, porazili napríklad Turecko. Verím však, že budeme dominantní a dáme góly," dodal český záložník.