Koniec reprezentačného trénera Česka? Moja pozícia sa bude riešiť, priznal Šilhavý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec reprezentačného trénera Česka? Moja pozícia sa bude riešiť, priznal Šilhavý

Šilhavý nemá v poslednom čase veľa dôvodov na úsmev.
Šilhavý nemá v poslednom čase veľa dôvodov na úsmev.Profimedia
Reprezentačný tréner Jaroslav Šilhavý (61) vie, že po prehre v Albánsku v kľúčovom zápase kvalifikácie EURO 2024 sa bude riešiť jeho pozícia. Bezprostredne po dueli v Tirane však nerezignoval a povedal, že chce mužstvo čo najlepšie pripraviť na nedeľňajší druhý súboj októbrového programu doma v Plzni proti Faerským ostrovom. Na tlačovej konferencii tiež povedal, že neuvažuje len o účasti v baráži o šampionát, keďže jeho zverenci majú situáciu v skupine stále vo svojich rukách.

Albánsko - Česko 3:0

Šilhavý, ktorého zverenci inkasovali v Albánsku už v 9. minúte, po stretnutí uviedol: "Rezignácia? Samozrejme, moja pozícia sa bude riešiť, to je jasné. Mojou povinnosťou je však teraz pripraviť mužstvo na nedeľu, ktorá je krátka. Neviem, čo vedenie vymyslí." 

Pred prestávkou bol vylúčený útočník Mojmír Chytil a po zmene strán domáci ešte dvakrát skórovali v presilovke. "Prehra 0:3 je zlý výsledok. Nesiem to ťažko. Potom sa vždy pozerá na to, aký bol vývoj a podobne. Nechcem sa vyhovárať na vylúčenie, ale keď hráte polčas s desiatimi mužmi, niekedy sa to prejaví," podotkol.

Štatistiky zápasu Albánsko – Česko.
Štatistiky zápasu Albánsko – Česko.Flashscore

S tímom má lodivod zmluvu do konca kvalifikácie a v prípade postupu by ju automaticky predĺžil aj na záverečný turnaj. Český tím je v skupine tretí, o bod za druhým Poľskom a o päť bodov za vedúcim Albánskom. Obaja súperi však odohrali o jeden zápas viac.

Na šampionát v Nemecku sa kvalifikujú prvé dva kádre z každej skupiny, Česi od rozdelenia federácie na ME nikdy nechýbali. "Stále je to ťažké, ale máme to vo svojich rukách. Teraz máme doma Faerské ostrovy, potom ideme do Poľska. Je to o nás a o tom, či v týchto zápasoch uspejeme," zdôraznil Šilhavý.

Ak české národné mužstvo neskončí do druhého miesta, play-off by mu ujsť nemalo. V ňom sa o zvyšné tri miesta na záverečnom turnaji podľa poradia v Lige národov stretne 12 krajín, ktoré neuspejú v klasickej kvalifikácii.

"Musím sa priznať, že na baráž nemyslíme. Momentálne máme v hlavách ešte posledný zápas. Až teraz prídu na rad počty. Vždy je to o tom, čo predvediete na ihrisku," povedal reprezentačný kouč.

Tabuľka kvalifikačnej skupiny E.
Tabuľka kvalifikačnej skupiny E.Flashscore