Českí futbalisti pôjdu na EURO s novým trénerom. Tlak bol pre Šilhavého obrovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Českí futbalisti pôjdu na EURO s novým trénerom. Tlak bol pre Šilhavého obrovský

Jaroslav Šilhavý už nie je trénerom českej reprezentácie.
Jaroslav Šilhavý už nie je trénerom českej reprezentácie.Profimedia
Tréner Jaroslav Šilhavý (62) oznámil, že napriek postupu českej futbalovej reprezentácie na majstrovstvá Európy končí pri súčasnom národnom tíme. V rozhovore pre Českú televíziu po víťazstve 3:0 nad Moldavskom v záverečnom kvalifikačnom zápase v Olomouci skúsený lodivod povedal, že čelí obrovskému tlaku, ktorému niekedy ani nerozumie.

Šilhavého pozícia bola ohrozená už po októbrovej prehre 0:3 v Albánsku, po ktorej ho výkonný výbor Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) ponechal vo funkcii. Jeho zmluva, ktorá sa končí 30. novembra, však bola zmenená. Jej súčasťou je aj vzájomná opcia.

"Hoci sme teraz spokojní, už pred zápasom sme sa rozhodli, že nebudeme pokračovať. Informoval som o tom predsedu FAČR Petra Fouska. Tlak už bol obrovský, niekedy som ho ani nechápal. Aj to prispelo k nášmu rozhodnutiu," povedal Šilhavý, ktorý vedie národný tím od septembra 2018.

Ku koncu trénerského pôsobenia sa vyjadril aj predseda FAČR Petr Fousek. "V prvom rade chcem vyjadriť spokojnosť, že sme splnili cieľ, ktorý sme si stanovili. Tréner sa so mnou rozprával. Treba mu poďakovať za to, že doviedol mužstvo na šampionát a za prácu, ktorú pre futbalovú asociáciu za posledných päť rokov odviedol," ocenil trénera Šilhavého.

Zatiaľ nie je jasné, kto bude jeho nástupcom. "Budeme o tom teraz rokovať vo výkonnom výbore a určite to vyriešime. Najdôležitejšie je, že 2. decembra budeme v Hamburgu," dodal Fousek.