Souček sa chce sústrediť na futbal, kauza spoluhráčov ho mrzí: Nevedel som, že niekam idú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Souček sa chce sústrediť na futbal, kauza spoluhráčov ho mrzí: Nevedel som, že niekam idú

Souček sa chce po incidente s Moldavskom naplno sústrediť na zápas.
Souček sa chce po incidente s Moldavskom naplno sústrediť na zápas. Profimedia
Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Souček (28) verí, že po vyradení Jakuba Brabeca (31), Vladimíra Coufala (31) a Jana Kuchtu (26) z kádra za návštevu nočného klubu v Olomouci sa bude môcť národný tím stopercentne sústrediť na pondelkový záverečné stretnutie kvalifikačnej skupiny proti Moldavsku a vybojuje postup na EURO.

Stredopoliar West Hamu na tlačovej konferencii uviedol, že o akcii trojice nemal tušenie a dozvedel sa o nej  až ráno. Zároveň dodal, že je v poriadku po zranení z piatkového duelu v Poľsku, po ktorom mu lekári zašili štyri krvavé šrámy na hlave.

"Chceme sa plne koncentrovať na zápas po tomto nešťastnom incidente. Už sa k tomu nechceme vracať, celý tím sa chce plne sústrediť. Máme veľa skvelých hráčov, ktorí sa chcú sústrediť len na zajtrajší zápas," povedal v nedeľu podvečer Souček.

Poznamenal, že netušil, že trojica opôr vyrazila na diskotéku. "Budem úprimný, o tejto akcii som nevedel. Nevedel som, že sa niekam chystajú. Dozvedel som sa to ráno, keď sme mali ísť všetci do miestnosti a riešiť interné veci. Potom som sa to dozvedel aj od chalanov, ktorí povedali, akú chybu urobili a že ju ľutujú."

Coufal, Kuchta a Brabec boli vyradení z českej reprezentácie

"Mrzí nás to všetkých, mňa ako kapitána veľmi, pretože si stojím za zásadami. Nakoniec najväčší trest je to pre nich, chceli tu byť s nami a dosiahnuť spoločný cieľ. Je to nešťastná vec. Aj ja ako kapitán som mal čo povedať, všetci sme si to povedali, s hráčmi aj s realizačným tímom. Odpoveď by som nechal medzi nami," dodal český kapitán, ktorého gól v piatok zabezpečil českému tímu remízu 1:1 v Poľsku.

Čechom stačí v pondelok proti Moldavsku aj remizovať.
Čechom stačí v pondelok proti Moldavsku aj remizovať.Flashscore

Vo Varšave dostal krátko pred polovicou druhého dejstva nešťastný kopanec do hlavy od protihráča, musel byť dvakrát ošetrovaný a duel dohral s obväzom. Po stretnutí mu lekári národného tímu zašili rany štyrmi stehmi.

Tréner Česka o afére: Nedalo sa inak, musia za to niesť následky

"Zápas v Poľsku bol dosť nepríjemný. Som rád, že lekári odviedli skvelú prácu a ja som mohol zápas dokončiť. Po konci ma zašili. Samozrejme, nie je to ideálne, lepšie je to nemať," skonštatoval Souček, ktorý rozoberal, či bude musieť v pondelok nastúpiť s ochranou hlavy. "V zápase si asi budem musieť niečo nasadiť. Ešte sa porozprávam s lekármi, čo bude najlepšia možnosť," doplnil.

Jeho celok má na druhom mieste v skupine dvojbodový náskok pred Moldavskom, na postup na EURO mu stačí neprehrať.

"Vieme, že bude vypredané. Veríme teda, že nás celý Olomouc poženie za splnením nášho cieľa, ktorým je postup. Verím, že im to na ihrisku vrátime. Stačila by nám aj remíza, ale chceme to divákom vrátiť víťazstvom," uzavrel Souček.

Česko - Moldavsko (pondelok, 20:45)