Škandál pred kľúčovým duelom. Coufal, Kuchta a Brabec boli vyradení z českej reprezentácie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škandál pred kľúčovým duelom. Coufal, Kuchta a Brabec boli vyradení z českej reprezentácie

Jedným z hriešnikov je aj Coufal.
Jedným z hriešnikov je aj Coufal.Profimedia
Česká futbalová reprezentácia bola v posledných týždňoch terčom obrovskej kritiky, ktorá deň pred kľúčovým zápasom na EURO proti Moldavsku mnohonásobne narastá. Členovia základnej zostavy Vladimír Coufal (31), Jan Kuchta (26) a Jakub Brabec (31) porušili interné pravidlá a v nedeľu opustili reprezentačný zraz.

Český tím sa počas soboty presunul cez Ostravu do dejiska zápasu Olomouca z Varšavy, kde v piatok remizoval s Poľskom 1:1. Tím zostal vo svojej skupine na druhom mieste a na účasť na budúcoročnom šampionáte mu stačí remíza s Moldavskom. Brabec, Coufal a Kuchta nastúpili v Poľsku v základnej zostave.

Po presune do Olomouca mali reprezentanti voľnejší program a regenerovali. Traja skúsení hráči Brabec, Coufal a Kuchta sa však večer vybrali do nočného klubu Belmondo, čo denník Sport zdokumentoval v článku s fotografiami. Na nich je okrem iných aj Tomáš Neumann, člen výkonného výboru FAČR a tréner futsalovej reprezentácie. Podľa denníka trojicu hráčov sprevádzal aj bývalý reprezentant a teraz obranca Sigmy Olomouc Filip Novák.

V nedeľu popoludní (17:30) je naplánovaný predzápasový tréning národného tímu. Ešte predtým sa uskutoční tlačová konferencia trénera Jaroslava Šilhavého a kapitána Tomáša Součka.