Česko jasne prevýšilo Poľsko, piatkový šláger v prospech Francúzska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česko jasne prevýšilo Poľsko, piatkový šláger v prospech Francúzska

Aktualizované
Mbappému sa proti Holanďanom darilo.
Mbappému sa proti Holanďanom darilo.Profimedia
Piatková nádielka kvalifikačných bojov o postup na ME 2024 opäť priniesla niekoľko zaujímavých výsledkov.

Skupina G

Bulharsko - Čiera Hora 0:1 (0:0)

Gól: 70. Krstovič

Prvý zápas kvalifikačnej skupiny G priniesol víťazstvo hostí. O osude duelu rozhodla 70. minúta. Vladimir Jovovič naservíroval loptu až tesne pred bránu. Nikola Krstovič  z Dunajskej Stredy skúsil šťastie z bezprostrednej blízkosti a chladnokrvne zakončil presne do siete. V nadstavenom čase mal šancu vyrovnať skóre Bulhar Rusev, ktorý si spracoval brilantný pas do šestnástky a ocitol sa v gólovej pozícii. Vystrelil, ale jeho snaha skončila na jednom z brániacich hráčov. Čierna Hora sa tak ocitla na čele skupiny.

Srbsko - Litva 2:0 (1:0)

Góly: 6. Tadič, 53. Vlahovič

Skupina E

Česko - Poľsko 3:1 (2:0)

Góly: 1. Krejčí, 3. Čvančara, 64. Kuchta - 87. Szymaňski

Čechom sa podaril dokonalý vstup do zápasu a už v 3. minúte viedli o dva góly. Keď po hodine hry zavesil Jan Kuchta krásny volej do poľskej siete, bolo vymaľované. Hosťom sa v závere duelu podarilo znížiť, ale spokojní rozhodne byť nemôžu. Obávaný kanonier Robert Lewandowski sa strelecky odmlčal a potvrdil, že mu to na klubovej scéne "sype" omnoho viac.

Moldavsko - Faerské ostrovy 1:1 (0:1)

Góly: 87. Nicolaescu (pen). - 27. Mikkelsen

Skupina B

Francúzsko - Holandsko 4:0 (3:0)

Góly: 2. Griezmann, 8. Upamecano,  21. a 88. Mbappé

Takýto jednoznačný priebeh nečakal asi nikto. Súboj dvoch futbalových veľmocí dopadol jasne v prospech Francúzska, ktoré podobne ako Česko uštedrilo súperovi dva rýchle knokauty v úvode duelu a po dvadsiatich minútach mohlo po ďalšom zásahu stretnutie už len v kľude dohrávať.

Hviezdou bol dvojgólový Kylian Mbappé. V 21. minúte najskôr prevzal v pokutovom území pas za obranu a zoči-voči brankárovi skóroval prudkou strelou k ľavej žrdi. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času ponúkol divákom krásnu sólo akciu, na konci ktorej prudko vystrelil zvnútra šestnástky. Jasper Cillessen si s pokusom do ľavého dolného rohu nedokázal poradiť. V nadstavenom čase mohol z pohľadu Holanďanov korigovať výsledok Depay, nepremenil však pokutový kop.

Gibraltar - Grécko 0:3 (0:2)

Góly: 11. Masouras, 45. Siopis, 58. Bakasetas

Skupina F

Švédsko - Belgicko 0:3 (0:1)

Góly: 35., 49. a 82. Lukaku

Belgičania vykročili po obrode kádra správnym smerom a nepríjemných Švédov porazili rozdielom triedy. Hviezdil hlavne urastený Romelu Lukaku, ktorý zaznamenal hetrik a napravil si tak chuť po nie príliš vydarených mesiacoch v milánskom Interi, ktoré sprevádzali zranenia a pokles formy.

Rakúsko - Azerbajdžan 4:1 (2:0)

Góly: 27. a 50. Sabitzer, 29. Gregoritsch, 69. Baumgartner - 64. Machmudov