Desiate EURO spečatené, Dáni opäť medzi elitou. Hjulmand: Veľký moment pre všetkých

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Desiate EURO spečatené, Dáni opäť medzi elitou. Hjulmand: Veľký moment pre všetkých

Dánsko prehralo v kvalifikácii iba jediný duel.
Dánsko prehralo v kvalifikácii iba jediný duel.Profimedia
Futbalisti Dánska spečatili piatkovým víťazstvom nad Slovinskom svoju pomerne hladkú cestu za postupom na EURO 2024. Dosiahli piaty triumf v sérii a spoločne s vyše 35-tisíc divákmi sa radovali z jubilejnej desiatej účasti na ME.

Podľa trénera dánskej reprezentácie Kaspera Hjulmanda je za postupom tvrdá práca, ktorá priniesla výsledok: "Bolo toľko dní a nocí, počas ktorých sme sa museli vyrovnať s veľkým tlakom a stále tvrdo pracovať. Musíte to zvládnuť a myslieť pozitívne. Dnešok znamená veľký moment pre kariéry všetkých z nášho tímu. Budeme si to pamätať."

Pomerne vysokú šancu na prienik majú aj zdolaní Slovinci, ktorým stačí v pondelok neprehrať doma s Kazachstanom. Ten sa kvalifikuje na šampionát do Nemecka z druhého miesta skupiny H v prípade, že Slovincov zdolá.

Dánsku pred vyvrcholením kvalifikácie vypadla z kádra pre zranenie dvojica opôr - stredopoliar Christian Eriksen a útočník Rasmus Höjlund. Druhý menovaný pomohol tímu siedmimi gólmi v tomto kvalifikačnom cykle. Napokon však Hjulmandovi zverenci zvíťazili a v pondelňajšom súboji v Severnom Írsku môžu hrať uvoľnene, hoci stále s vidinou prvého miesta v skupine.

Kormidelník vyzdvihol po dueli so Slovinskom stredopoliara Thomasa Delaneyho, ktorý zaknihoval v 54. minúte víťazný zásah. "Počíta sa za jeden a pol hráča. Odohral úžasný zápas a strelil dôležitý gól."

Dánov poslal do vedenia obranca Joakim Maehle, ktorý bol veľmi hrdý na výkon tímu. "Hrali sme fantasticky. Veľkú časť zápasu to bolo v našej réžii a keď sme nemali loptu, bojovali sme," uviedol.