Deväťgólový koncert Portugalska. Bez Ronalda rozobralo Luxembursko a pomohlo Slovákom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Deväťgólový koncert Portugalska. Bez Ronalda rozobralo Luxembursko a pomohlo Slovákom

Portugalsko so svojím súperom nemalo zľutovanie.
Portugalsko so svojím súperom nemalo zľutovanie.TASR
Futbalisti Portugalska vyhrali v kvalifikačnej skupine J o postup na EURO 2024 proti Luxembursku jednoznačne 9:0. Po šiestich stretnutiach majú plný počet 18 bodov ako aj úžasné skóre 24:0.

SKUPINA D 

Arménsko - Chorvátsko 0:1

Chorvátski futbalisti sa po tretej výhre za sebou posunuli na čelo skupiny. Na konte majú 10 bodov, rovnako ako druhé Turecko, ktoré odohralo o zápas viac. O víťazstve "vatreni" v Jerevane rozhodol gól Kramariča, ktorý musel potvrdiť VAR. Útočník hostí síce v momente, keď zblízka doťukol loptu do siete, stál za domácimi obrancami, ale nebol v ofsajdovom postavení, keďže prihrávku od spoluhráča na neho tečoval brániaci protihráč. Arménsko zostalo na tretej priečke, za vedúcim duom zaostáva o tri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Lotyšsko - Wales 0:2

Wales má stále ďaleko od postupových mien, nakoľko na štvrtom mieste proti poslednému Lotyšsku získal sedem bodov, čo je rovnaký počet ako tretie Arménsko a o tri menej než vedúce duo Chorvátsko - Turecko. O jediný presný zásah sa v Rige z pokutového kopu postaral Aaron Ramsey. Poistku pridal Brooks.

SKUPINA J 

Slovensko - Lichtenštajnsko 3:0

Sumár zo zápasu si prečítajte v našom článku.

Portugalsko - Luxembursko 9:0

Výhra Portugalska pomohla aj Slovensku, ktoré zdolalo Lichtenštajnsko, takže po prehre Luxemburska má na druhom mieste skupiny náskok troch bodov práve pred týmto tímom. Favorit síce nemohol počítať s vykartovaným Ronaldom, ale našiel za neho gólové náhrady.

Dvakrát sa v prvom polčase presadil hrotový útočník Goncalo Ramos a prekvapivo dva razy aj mladý stopér Inácio, ktorý si otvoril strelecký účet v národnom mužstve. Pri štandardkách ťažil z centrov Bruna Fernandesa. Ten ešte aj skóroval a pripísal si tri asistencie, nakoľko pripravil gól aj pre Jotu, ktorý zas ukončil duel s bilanciou 2+1. Portugalsko zaznamenalo najvyššiu výhru vo svojej histórii.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Island - Bosna a Hercegovina 1:0

Bosna síce mala v skupine bojovať o postup na EURO, ale výkony ani výsledky tomu absolútne nenasvedčujú. Už štvrtú prehru si balkánska krajina pripísala na pôde Islandu, o ktorej v druhej minúte nadstaveného času rozhodol útočník Finnbogason. Oba celky tak majú zhodne šesť bodov a štyri kolá pred koncom strácajú sedem na druhé Slovensko.

Aktuálna tabuľka skupiny J.
Aktuálna tabuľka skupiny J.Flashscore