Futbal na štadióne ich neláka. Faerčania po zranení Lewandowského predávajú lístky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbal na štadióne ich neláka. Faerčania po zranení Lewandowského predávajú lístky

Bude štadión zívať prázdnotou?
Bude štadión zívať prázdnotou?Profimedia
Podľa novinárov televízie TVP Sport nebudú tribúny počas kvalifikačného zápasu Faerské ostrovy - Poľsko plné. A nielen to, fanúšikovia teraz predávajú svoje vstupenky, pretože nebudú môcť sledovať v akcii najväčšiu hviezdu poľskej reprezentácie Roberta Lewandowského (35).

Faerský výber má len zriedkavo možnosť stretnúť sa s najlepšími futbalistami sveta a ešte zriedkavejšie sa tak deje na ich domácom štadióne. V skutočnosti sa im to podarí iba v kvalifikácii na majstrovstvá Európy alebo majstrovstvá sveta. Na druhej strane, zavedenie Ligy národov znamenalo, že národný tím tam čelí súperom na svojej úrovni.

Faerčania teda pri každom žrebe dúfajú, že si vylosujú tímy z absolútnej špičky, vďaka čomu budú mať možnosť vidieť veľké hviezdy neďaleko svojho domova. Žreb kvalifikácie na ME 2024 tam preto nebol prijatý s veľkou radosťou, ale napriek tomu ponúkol možnosť sledovať Lewandowského naživo. Ak sa pozrieme na zápasy Faerských ostrovov v posledných rokoch, je zrejmé, že hviezda poľskej reprezentácie by patrila medzi najlepších hráčov, ktorí by do Torshavnu prišli.

V roku 2019 hostili Faerčania na svojom štadióne Španielsko, s ktorým prehrali 1:4. V zostave majstrov sveta z roku 2010 vtedy chýbali absolútne veľké hviezdy, hoci Faerské ostrovy dostali gól napríklad od Sergia Ramosa, na ktorého sa najviac hodí označenie futbalová legenda. V roku 2016 sledovali domáci skutočnú lahôdku, keďže na ich štadión zavítal samotný Cristiano Ronaldo, navyše niekoľko mesiacov po tom, ako s Portugalskom vyhral EURO 2016. Jeho národný tím vyhral 6:0, pričom vtedajší útočník Realu Madrid strelil jeden gól.

Rok 2013 naopak znamenal návštevu Nemecka, pričom v zostave boli Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mesut Özil a Thomas Müller. O rok predtým na štadióne Torshavn strelil gól Zlatan Ibrahimovič. Príležitosť sledovať najlepších futbalistov sveta sa tak naskytne raz za niekoľko rokov. Tentoraz boli miestni blízko k tomu, aby privítali Lewandowského, ale hráč Barcelony si podvrtol členok a nezúčastní sa na poľskom reprezenačnom zraze. 

To znamená, že mnohí fanúšikovia predávajú svoje vstupenky a duel si radšej pozrú v televízii. Návšteve štadióna nepraje ani počasie, keďže na Faerských ostrovoch úraduje víchrica.