Guinnessov rekord a víťazný gól. Oslava jubilea v podaní Ronalda: Neuveriteľný úspech

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guinnessov rekord a víťazný gól. Oslava jubilea v podaní Ronalda: Neuveriteľný úspech

Portugalčan opäť prepisoval záznamy v Guinnessovej knihe rekordov.
Portugalčan opäť prepisoval záznamy v Guinnessovej knihe rekordov.TASR
Cristiano Ronaldo (38) oslávil svoj 200. zápas v drese portugalskej futbalovej reprezentácie víťazným gólom v Reykjavíku v kvalifikačnom dueli ME 2024 proti domácemu Islandu a zápisom do Guinnessovej knihy rekordov. Presadil sa v 89. minúte a rozhodol o tom, že zatiaľ stopercentní Portugalci sú na čele tabuľky skupiny J o dva body pred Slovenskom.

Ikona svetového futbalu pre web uefa.com uviedla: "Osláviť jubilejný zápas v reprezentácii víťazným gólom je neuveriteľný úspech. Nehrali sme dobre, ale futbal je niekedy taký. Islanďania hrajú agresívnym štýlom, no dali sme gól a podľa môjho názoru sme si ho aj zaslúžili. Som veľmi šťastný, pretože taký moment nikdy nečakáte, že sa vám podarí. Odohrať 200 duelov v drese národného tímu je výnimočné,"

Jeho míľnik vyzdvihol aj tréner Roberto Martínez: "Bol to pre neho pekný scenár. Neuveriteľná oslava, prvý hráč v histórii svetového futbalu, ktorý odohral 200 medzinárodných zápasov. Vyžaduje si to veľké nasadenie a úsilie. Je príkladom pre portugalský aj svetový futbal."

Hodnotenia hráčov duelu Island - Portugalsko
Hodnotenia hráčov duelu Island - PortugalskoFlashscore

Portugalsko sa na Islande dlho nedokázalo presadiť v koncovke. Napokon využilo až presilovku po vylúčení Willuma Thora Willumssona v 81. minúte. O osem minút neskôr rozhodol Ronaldo, jeho gól musel po dlhom posudzovaní odobriť až VAR.

Kapitán mužstva z Pyrenejského polostrova je so 123 zásahmi na čele historickej tabuľky strelcov reprezentačných tímov. Jeho 200 duelov v reprezentačnom drese je rovnako rekord, v marci tohto roka sa osamostatnil od Kuvajťana Badera Al-Mutawu (196).

Ronalda pred začiatkom duelu ocenili za zápis do Guinnessovej knihy rekordov, že takmer 20 rokov po svojom debute dosiahol za Portugalsko 200 zápasov.

"Musím sa poďakovať Portugalskej futbalovej federácii, Islandu a všetkým fanúšikom na štadióne, že mi pripravili takúto oslavu. Je to pre mňa mimoriadne dôležitý míľnik a veľa to znamená. Dvesto je krásne číslo, ktoré žiadny iný hráč nemá," uviedol Ronaldo, ktorý má za sebou polovicu sezóny v saudskoarabskom klube Al Nassr.

Island prehral druhý domáci zápas v kvalifikácii, uplynulú sobotu podľahol Slovensku 1:2. Tréner Age Hareide však vyzdvihol výkon tímu proti najväčšiemu favoritovi skupiny:

"Som spokojný s tým, ako sme bránili. Po vylúčení Willumssona to bolo ťažké. V závere vyvinuli veľký tlak a dali gól. Myslím si, že ak hráči budú naďalej tak pracovať, budeme na konci úspešní."

Tímu patrí v tabuľke skupiny piate miesto s tromi bodmi. Rovnako má na konte aj Bosna a Hercegovina, ktorá v Zenici prekvapujúco podľahla Luxemburčanom, tí sú na tretej priečke tabuľky.