Hody po Islande ešte nehrozia. Škriniar sa ponorí po krk do ľadu, Calzona vydáva signál

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hody po Islande ešte nehrozia. Škriniar sa ponorí po krk do ľadu, Calzona vydáva signál

Aj vďaka Marekovi Hamšíkovi zvládli Slováci dôležitý duel na Islande.
Aj vďaka Marekovi Hamšíkovi zvládli Slováci dôležitý duel na Islande.TASR
Tri dni po mimoriadne cennom víťazstve 2:1 na Islande sa slovenská futbalová reprezentácia predstaví opäť na ihrisku súpera. V utorok 20. júna bude v lichtenštajnskom Vaduze vysoko pravdepodobne dobýjať defenzívu outsidera J-skupiny kvalifikácie ME 2024, nad ktorým vyhrať je povinnosť. Akýkoľvek iný výsledok by znamenal blamáž.

Lichtenštajnsko v doterajšom priebehu kvalifikácie zaznamenalo tri prehry a má celkové skóre 0:13. V bojoch o európsky šampionát odohralo celkovo 71 zápasov s bilanciou päť víťazstiev, deväť remíz a 57 prehier.

Slováci si po víťazstve na Islande upevnili druhé miesto v tabuľke. Na vedúce Portugalsko majú dvojbodové manko, no keďže na šampionát do Nemecka postúpia prvé dva tímy zo skupiny, dôležitejšie ako stíhať majstrov Európy z 2016 je snažiť sa vzďaľovať Bosne a Hercegovine a Islandu, čo sa im v sobotu podarilo.

Slováci majú po troch duelov slušnú východiskovú pozíciu.
Slováci majú po troch duelov slušnú východiskovú pozíciu.TASR/Flashscore

Na druhý deň po triumfe na Islande čakal slovenskú výpravu tranzitný deň. Presun autobusom do Keflavíku, štvorhodinový let do nemeckého Friedrichshafenu a odtiaľ ďalší autobusový transfer do rakúskeho Dornbirnu. Do postelí sa hráči dostali až okolo polnoci, dôkladná regenerácia bola preto teraz ešte väčšia nutnosť ako obvykle.

V minulosti sa už slovenskí futbalisti vo Vaduze popálili. V kvalifikácii MS 2014 tu remizovali 1:1, keď aspoň bod zachránil Ján Ďurica. Vtedajšie zakopnutie na trpaslíkovi si odskákala trénerská dvojica Stanislav Griga - Michal Hipp, ktorá už v ďalšom zápase mužstvo neviedla.

Zvyšný program Slovákov v boji o EURO 2024.
Zvyšný program Slovákov v boji o EURO 2024.Flashscore

Stopér Milan Škriniar si nepripúšťa repete desať rokov starej udalosti, ktorá sa zapísala do dejín ako jedna z najväčších blamáží slovenského futbalu.

"Ja verím, že to tak nebude. Vyhrali sme na Islande, ale ešte nie sú žiadne hody. Spolu sme sa potešili, zakričali sme si po zápase v šatni, ale od nedele už sa pripravujeme na Lichtenštajnsko. Absolvovali sme dlhú cestu lietadlom, musíme dobre zregenerovať, ja sa dám po krk do ľadu. Verím, že tri body z Islandu potvrdíme," povedal Škriniar.

Lichtenštajnsko - SLOVENSKO, utorok 20:45

Lichtenštajnsko po dvoch marcových prehrách vymenilo trénera, na lavičku zasadol 42-ročný Nemec Konrad Fünfstück. Pod jeho taktovkou prehralo mužstvo v sobotu 0:2 v Luxembursku a nehralo vyložene zle.

"Ďalší dôležitý zápas. Rovnako ako Island, aj Lichtenštajnsko má nového trénera, ktorý priniesol do tímu nové veci. V Luxembursku prehralo 0:2, ale druhý gól dostalo až v závere stretnutia a to je signál, že dnes nie je jednoduché vyhrať nad nikým. Musíme sa dobre pripraviť a zregenerovať, no hlavne k tomu pristúpiť s plnou vážnosťou a zodpovedne," vyhlásil tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona.