Ronaldo rozhodol o triumfe Portugalska. Poľsko zakoplo v Moldavsku, Bosna v Luxembursku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo rozhodol o triumfe Portugalska. Poľsko zakoplo v Moldavsku, Bosna v Luxembursku

Poľsku nepomohol ani Robert Lewandowski.
Poľsku nepomohol ani Robert Lewandowski.AFP
Poľsko nečakane prehralo v Moldavsku 2:3, hoci v polčase viedlo 2:0. V kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá Európy zaostávajú za vedúcim Českom o štyri body. Portugalsko si upevnilo líderskú pozíciu v slovenskej skupine.

Skupina J

Bosna a Hercegovina - Luxembursko 0:2

Víťazný gól strelil v štvrtej minúte Yvandro Borges Sanches po chybe domácej obrany. Iba 19-ročný hráč Borussie Mönchengladbach úspešne zakončil sezónu, v ktorej si pripísal aj svoj prvý bundesligový štart. Vďaka gólu mladíka môže tím z Beneluxu stále dúfať v postup zo skupiny, zatiaľ čo mužstvo z bývalej Juhoslávie prehralo tretíkrát v rade po tom, čo nepremenilo penaltu.

Hodnotenie oboch zostáv
Hodnotenie oboch zostávFlashscore

Island - Portugalsko 0:1

Všetku pozornosť na seba strhol Cristiano Ronaldo, ktorý odohral svoj 200. zápas za národný tím a zapísal sa tak do Guinnessovej knihy rekordov. V 89. minúte strelil aj rozhodujúci gól Portugalcov, ktorí ukončujú reprezentačnú prestávku na prvom mieste bez inkasovaného gólu.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Lichtenštajnsko - Slovensko 0:1

Prečítajte si reportáž Flashscore Správ.

Skupina G

Bulharsko - Srbsko 1:1

"Levy" otvorili skóre v Razgrade krátko po začiatku druhého polčasu, keď skóroval krídelník Ludogorca Kiril Despodov. Zavŕšil tak individuálne úspešnú sezónu, počas ktorej prispel k titulu 14 gólmi, ku ktorým pridal rovnaký počet asistencií. Srbi, ktorí mali k dispozícii aj ofenzívne hviezdy Aleksandar Mitrovič a Dušan Vlahovič, sa zmohli len na záverečné vyrovnanie.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Maďarsko - Litva 2:0

Rozhodujúci gól zápasu strelil v 32. minúte Varga, ktorý sa stal s 12 gólmi najlepším strelcom maďarskej ligy. Krátko pred koncom duelu Roland Sallai premenil prevahu favorita na druhý gól. Maďari sú v kvalifikácii stále neporazení a vďaka prehre Srbska v súbežnom stretnutí poskočili na čelo tabuľky pred balkánskeho súpera o lepšie skóre.

Hodnotenie oboch zostáv
Hodnotenie oboch zostávFlashscore

Skupina F

Rakúsko - Švédsko 2:0

Hostí vo Viedni dlho držal nad vodou výborný brankár Robin Olsen, ale v posledných desiatich minútach ho dvakrát prestrelil Christoph Baumgartner a zabezpečil Rakúšanom ďalšie cenné body. Stredopoliar Hoffenheimu zaokrúhlil počet svojich gólov za národný tím na 10.

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Estónsko - Belgicko 0:3

Pred zápasom bol hlavnou témou diskusií v belgickej kabíne nečakaný odchod jednej z hviezd tímu Thibauta Courtoisa, ktorý sa podľa slov trénera Domenica Tedesca urazil, že nedostal kapitánsku pásku.

Romelu Lukaku oslavuje jeden zo svojich gólov.
Romelu Lukaku oslavuje jeden zo svojich gólov.AFP

Brankár Realu Madrid tieto slová rázne poprel a povedal, že odišiel pre zranenie. Romelu Lukaku bol kapitánom druhýkrát za sebou a dvoma gólmi v priebehu troch minút rozhodol o triumfe "červených diablov".

Skupina E

Faerské ostrovy - Albánsko 1:3

Stredopoliar talianskeho Sassuola Nedim Bajrami bol hlavnou postavou víťazstva hostí, keď strelil úvodný gól svojho tímu a na ďalší asistoval. 

Moldavsko - Poľsko 3:2

Poľsko nepotvrdilo úlohu favorita na ihrisku Moldavska. Po prvom polčase síce viedlo o dva góly, keď si zhodne po presnom zásahu i asistencii pripísali Robert Lewandowski a Arkadiusz Milik, no napokon senzačne prehralo 2:3. Domáci dali víťazný gól v 86. minúte. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Skupina A

Nórsko - Cyprus 3:1

Úvodný gól strelil Ola Solbakken, ktorý skóroval prvýkrát vo farbách národného tímu v kvalifikácii. Ofenzívne nevýrazný stredomorský tím potom po zmene strán dvoma gólmi definitívne zachránil Erling Haaland.

Hodnotenie oboch zostáv
Hodnotenie oboch zostávFlashscore

Škótsko - Gruzínsko 1:0 (pokračuje)

Neregulárny premočený terén na štadióne Hampden Park v Glasgowe spôsobil už po necelých desiatich minútach prerušenie duelu medzi lídrom A-skupiny Škótskom a Gruzínskom. V tom čase už domáci viedli v silnom daždi po zásahu Calluma McGregora. Rozhodcovia potom dlho rozhodovali o tom, či zápas bude pokračovať ešte v utorok a napokon to umožnili.