Holandsko vyhralo v Írsku, Albánsko zobralo všetky body Poľsku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Holandsko vyhralo v Írsku, Albánsko zobralo všetky body Poľsku

Aktualizované
Holandsku sa môže po dueli s Írskom dýchať lepšie.
Holandsku sa môže po dueli s Írskom dýchať lepšie.TASR
Futbalisti Dánska vyhrali dôležitý zápas skupiny H v kvalifikácii o postup na EURO 2024 proti Fínsku, čím sa dostali na prvé miesto tabuľky. Moldavsko v skupine E porazilo Faerské ostrovy a má osem bodov ako aj vedúce Česko. Povinnosť si splnili Holanďania, zatiaľ čo Albánci pokračujú v spanilej jazde.

Skupina B

Grécko - Gibraltár 5:0

Grécko poľahky potvrdilo úlohu jasného favorita a trpaslíkovi nedalo žiadnu šancu. Dvakát sa presadili Mavropanos a Masouras. Vďaka tomu tím z juhu Európy poskočil, má na konte deväť bodov rovnako ako Holandsko a je tretí. Gibraltár v piatich dueloch nebodoval, navyše má skóre 0:17.

Írsko - Holandsko 1:2

Idah z pokutového kopu poslal Írsko do vedenia, no rovnako vďaka penalte odpovedalo Holandsko, konkrétne sa trafil Gakpo. Favorit dokázal skóre otočiť, v druhom polčase sa o to postaral Weghorst. "Oranjes" majú na druhom mieste deväť bodov, podobne ako tretie Grécko, ale odohrali o jedno stretnutie menej. Najbližšie ich čaká zatiaľ stopercentné Francúzsko.

Skupina E

Faerské ostrovy - Moldavsko 0:1

Faerské ostrovy stále čakajú na prvú výhru, keď doma podľahli Moldavsku. O jediný presný zásah sa postaral na začiatku druhého dejstva Rata. Hostia sa v tabuľke posunuli na druhé miesto pred Albánsko a majú osem bodov, tak ako vedúce Česko. To má októbrový duel v Tirane k dobru.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Albánsko - Poľsko 2:0

Albánsko po remíze v Prahe porazilo Poľsko a poskočilo na čelo skupiny, kde má desať bodov - o dva viac ako druhé Česko a tretie Moldavsko. Poliaci sú až na štvrtej priečke. Síce sa tešili ako prví, no zásah Kiwiora pre ofsajd neplatil, a tak prišli dva zásahy domácich.

Skupina G

Čierna Hora - Bulharsko 2:1

Domáci v dramatickom závere potvrdili úlohu favorita. Do vedenia ich dostal kapitán Savič, ktorý sa presadil v druhom stretnutí po sebe, lenže po zmene strán najskôr videl červenú kartu Vujačič. Následnú penaltu síce Despodov nepremenil, no Borukov dokázal vyrovnať.

Čierna Hora však neprepásla šancu dostať sa na druhé miesto pred Srbsko, pretože v šiestej minúte nadstavenia sa stal hrdinom skúsený Jovetič. Bulhari majú na konte len dva body.

Litva - Srbsko 1:3

Srbsko sa revanšovalo za prehru proti Maďarsku, takže má desať bodov a je druhé o skóre za spomínaným protivníkom. V Litve zažiaril útočník Mitrovič, autor hetriku. Stačil mu na to prvý polčas.

Skupina H

Kazachstan - Severné Írsko 1:0

Kazaši odčinili prehru proti Fínsku a ostávajú v hre o postup na EURO. Severné Írsko v doterajšom priebehu kvalifikácie zdolalo jedine raz San Maríno. V nedeľu rozhodol Samorodov. Kazachstan má dvanásť bodov, rovnaký počet ako Fínsko, ale horšie skóre a vzájomný zápas. V októbri vyzve prvé Dánsko.

Fínsko - Dánsko 0:1

Severské derby bolo dôležitým súbojom o prvú priečku v skupine, ktorú Fínsko stratilo a Dánsko na ňu dostal jediným gólom stretnutia záložník Højbjerg. Ten sa presadil v 86. minúte. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

San Maríno - Slovinsko 0:4

Zmienky