Joseluho debut z ríše snov: Po štyroch minútach v drese Španielska dva góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Joseluho debut z ríše snov: Po štyroch minútach v drese Španielska dva góly
Útočník Espanyolu zažil ukážkovú premiéru.
Útočník Espanyolu zažil ukážkovú premiéru.
Profimedia
Španielsky útočník Joselu (32) pri svojom debute strelil dva rýchle góly a spečatil sobotňajšie víťazstvo 3:0 nad Nórskom v kvalifikačnom zápase skupiny A na EURO 2024. Značne tak pomohol k pozitívnemu štartu tímu pod vedením nového manažéra Luisa de la Fuenteho (61).

Španielsko, ktoré vyhralo posledných 23 domácich európskych kvalifikačných zápasov, sa ujalo vedenia v 13. minúte zásluhou Daniho Olma. Ten po prihrávke obrancu Alejandra Baldeho poslal loptu vonkajšou stranou kopačky do dolného rohu súperovej brány. Nórsko sa pokúsilo odpovedať o dve minúty neskôr, strelu Martina Odegaarda ale zblokoval Nacho, ktorý sa vrátil do španielskej reprezentácie po takmer päťročnej absencii.

Útočník Álvaro Morata bol v 25. minúte blízko k zdvojnásobeniu náskoku, ale nový kapitán reprezentačného výberu nestihol center v podaní strelca prvého zásahu. Nóri mohli strelou Fredrika Aursnesa vyrovnať tesne po polhodine hry, no španielsky brankár Kepa Arrizabalaga, ktorý sa vrátil do národného tímu, ukázal rýchle reflexy.

Hosťom pri absencii zraneného Erlinga Haalanda chýbala vpredu dravosť a v druhom polčase zahodili niekoľko ďalších šancí vrátane tých v podaní Marcusa Pedersena a Alexandra Sorlotha.

Hostitelia si definitívne mohli vydýchnuť po nastúpení Joseluho. Debutant v najcennejšom drese zaknihoval svoj premiérový gól iba tri minúty po svojoch príchode na ihrisko. O minútu neskôr mal na konte už dva reprezentačné zásahy, keď odrazenú loptu upratal do siete a spečatil na konečných 3:0.

Stal sa prvým hráčom Španielska, ktorý skóroval dvakrát pri svojom debute od roku 1998, keď sa proti Švédom dvakrát presadil Fernando Morientes.

Strelci duelu v Španielsku
Flashscore

"Musím sa poďakovať trénerovi za dôveru, ktorú mi prejavil v prvom zápase vo svojej funkcii. Snažil som sa odovzdať všetko, aby som sa mu odvďačil. Momentálne sa cítim opäť ako 18-ročný chlapec. Myslím si, že na veku nezáleží, toto je neuveriteľný deň," vravel šťastný Joselu.

De la Fuente, ktorý predtým viedol mládežnícke tímy rodnej krajiny, bol s výkonom svojich zverencov spokojný: "Okrem prístupu, ktorý som videl, mi optimizmus dodáva aj túžba hráčov." Španieli sa najbližšie stretnú so Škótskom v utorok v Glasgowe, Nórsko cestuje do Gruzínska.