Koeman žiada, aby Holanďania pred kvalifikáciou na EURO pritvrdili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koeman žiada, aby Holanďania pred kvalifikáciou na EURO pritvrdili

Ronald Koeman si uvedomuje nedostatky svojho tímu.
Ronald Koeman si uvedomuje nedostatky svojho tímu.Reuters
Tréner holandskej reprezentácie Ronald Koeman (60) chce, aby hráči ukázali silnejší mentálny prístup po neúspešnom začiatku jeho nového pôsobenia pri tíme v tomto roku.

Holanďania prehrali tri zo štyroch zápasov, odkedy Koeman nahradil Louisa van Gaala, vrátane oboch stretnutí v Lige národov, ktoré hostili v júni. Vo štvrtok budú pokračovať v kvalifikačnej kampani na majstrovstvá Európy zápasom skupiny B proti Grécku v Eindhovene a v nedeľu pocestujú do Dublinu, kde sa stretnú s Írskom.

"V tíme vládne veľmi príjemná atmosféra, čo je vidieť, keď hráči spoja sily. Musíme však byť na seba prísnejší. Myslím si, že hráči sa dostatočne nezlepšujú. Musí sa zlepšiť komunikácia," prezradil novinárom.

Koeman povedal, že nedávne slabé výkony boli pre jeho tím "veľkým krokom späť" a vyjadril nádej, že reprezentanti si uvedomujú dôležitosť dvoch kvalifikačných zápasov v nasledujúcich šiestich dňoch.

"Zmeníme niektoré veci, pokiaľ ide o vyvíjanie tlaku na súpera. Nemali by sme zatvárať oči pred počtom inkasovaných gólov. Zdá sa mi logické, že to budeme chcieť zmeniť. Cítim, že máme dosť práce, a to nielen z hľadiska hry, ale predovšetkým z hľadiska výsledkov. Som presvedčený, že vo štvrtok bude všetko v poriadku," dodal.

Holanďania odohrali v skupine B dva zápasy. Najskôr prehrali s Francúzskom 0:4 a potom zaznamenali nepresvedčivé víťazstvo doma proti Gibraltáru v marci. V júni prehrali doma s Chorvátskom a Talianskom v Lige národov.