Lewandowski po postupe na ME: Bol som pokojný, ale mali sme si to vybojovať oveľa skôr

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lewandowski po postupe na ME: Bol som pokojný, ale mali sme si to vybojovať oveľa skôr
Lewandowski si po baráži proti Walesu vydýchol.
Lewandowski si po baráži proti Walesu vydýchol.AFP
Bol to pre neho zložitý zápas. Za 120 minút poľský národný tím nevyprodukoval jedinú strelu na waleskú bránu a on sám bol tak trochu mimo hry. Nakoniec si však Robert Lewandowski (35) ako prvý zobral slovo pri penaltovom rozstrele a zavelil k postupu na európsky šampionát.

Nebol to najlepší zápas Lewandowského a vlastne ani nemohol byť. Okrem márneho hľadania gólových príležitostí mal veľa práce aj v defenzíve. Jeho spolupráca so Swiderskim bola prinajlepšom priemerná a Walesania nemali veľa práce s neutralizáciou chaotickej poľskej ofenzívy.

Wales - Poľsko 0:1 po pen.

Zatiaľ čo po 120 minútach hry sa útočník nepresadil, ozval sa hneď na začiatku pokutových kopov. Kapitán národného tímu Poľska sa s úplným pokojom a presvedčením ujal prvej penalty a zavelil k postupu bielo-červených. 

"Upokojoval som sa, že sa nám proti Walesanom nič zlé nestane. Chalanom v šatni som ale hovoril, že postup sme si mali vybojovať oveľa skôr. Chvála nám, že sme to nakoniec dokázali," uviedol hviezdny futbalista, ktorý priebeh penaltovej lotérie radšej nesledoval.

Hoci Poliaci zakončili duel bez strely na súperovu bránu - za čo bol Lewandowski spoluzodpovedný - líder uviedol, že jeho káder zvládol stretnutie lepšie ako domáci. "Boli sme lepším tímom. Walesania mali možno dve dobré príležitosti, ktoré pramenili zo šťastia alebo z tečovania. Kvalifikáciu sme začali zle, ale dobre sme ju dohrali. Niečo také robí rozdiel a takéto stretnutia budujú tím," dodal Lewandowski.