Môžeme len získať, tvrdí Lobotka pred bitkou na pôde lídra kvalifikačnej skupiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Môžeme len získať, tvrdí Lobotka pred bitkou na pôde lídra kvalifikačnej skupiny

Lobotka verí sile svojho tímu.
Lobotka verí sile svojho tímu.Profimedia
Slovenských futbalistov čaká v najbližšom kvalifikačnom zápase ME 2024 súper bez straty bodu a inkasovaného gólu. V piatok sa predstavia na pôde Portugalska a budú chcieť nadviazať na výkon zo septembrového duelu, keď favoritovi podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. Silu najbližšieho súpera si uvedomuje aj Stanislav Lobotka (28), zároveň však upozorňuje, že jeho tím nemá v Porte čo stratiť.

Hráč Neapolu patrí v slovenskom národnom tíme medzi opory a v prvom dueli stál ako defenzívny stredopoliar proti hviezdnemu kanonierovi Cristianovi Ronaldovi. "Je to jeden z najlepších hráčov na svete, stačí mu aj polovičná šanca, aby dal gól," povedal Lobotka v utorok v kempe v Senci.

Na klubovej úrovni ale neprežíva najlepšie obdobie, majster Serie A zaostáva v tejto sezóne za očakávaniami fanúšikov a v ôsmich zápasoch stratil desať bodov. Nálada v reprezentačnej šatni je však podľa jeho slov veľmi dobrá a tím sa pripravuje na kvalifikačnú jeseň, v ktorej sa hrá ešte o 12 bodov.

"Reprezentácia je vždy iná ako klub, je niečo krásne hrať v Porte pred toľkými fanúšikmi. V tom zápase nemáme čo stratiť, môžeme len získať," uviedol. Pred duelom verí v kvalitu tímu, no pripomína problémy v koncovke: "Máme na to, ale nebude to jednoduché. Portugalci majú obrovskú silu, hrajú doma a fanúšikovia ich budú hnať dopredu. Musíme premieňať svoje šance a vyťažiť z minima maximum."

Tri dni po stretnutí v Portugalsku čaká Slovákov stretnutie na trávniku Luxemburska. Tomu patrí v skupine tretie miesto a pondelkové meranie síl je považované za kľúčové v boji o druhú postupovú pozíciu na európsky šampionát.

"Určite to budú fyzicky náročné zápasy, najmä s Portugalskom. Vieme, že sa s nimi dá hrať, ale nie je to jednoduché. S Luxemburčanmi je to tak isto," povedal Lobotka. Slovensko na úvod kvalifikácie remizovalo s týmto súperom 0:0 v prvom ostrom stretnutí pod trénerom Francescom Calzonom. Výsledok sa stretol s negatívnym ohlasom futbalovej verejnosti, no niekdajší futbalový trpaslík ukázal dobrú formu aj v ďalšom priebehu kvalifikácie. V šiestich dueloch nazbieral 10 bodov, o tri menej ako Slovensko.

Najbližší pogram Slovenska
Najbližší pogram SlovenskaFlashscore