Na EURO pôjdu len hráči v správnej forme, varuje anglický tréner Southgate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na EURO pôjdu len hráči v správnej forme, varuje anglický tréner Southgate

Anglický tréner musí zmeniť stratégiu výberu hráčov.
Anglický tréner musí zmeniť stratégiu výberu hráčov.Reuters
Manažér Anglicka Gareth Southgate (53) upozornil, že hráči, ktorí dúfajú v účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy v Nemecku, sa musia uistiť, že ich kondícia je na najvyššej úrovni, keďže UEFA znížila povolený počet mien v tímoch na 23.

"Veľkosť" mužstiev sa na predchádzajúcich ME zvýšila z 23 na 26 hráčov, aby sa znížilo riziko, že tímy budú mať na niektoré zápasy nedostatok voľných hráčov v dôsledku možných prípadov COVID-19 a karanténnych opatrení.

Na turnaji pred dvomi rokmi boli do anglického tímu zaradení Harry Maguire a Jordan Henderson, ktorí sa ešte zotavovali zo zranení, zatiaľ čo na minuloročných majstrovstvách sveta sa na súpiske ocitli Kyle Walker, James Maddison a Kalvin Phillips napriek tomu, že zápasili s podobnými problémami.

"Môžeme urobiť oveľa menej riskantných rozhodnutí ako na posledných dvoch turnajoch, kde ich bolo 26," povedal Southgate novinárom pred kvalifikačným zápasom Anglicka proti Severnému Macedónsku.

"Veľkosť tímu spôsobuje, že je to iný druh myšlienkového procesu, pretože na posledných šampionátoch ste mali voľnosť vziať hráčov, ktorí nebudú pripravení na prvých niekoľko stretnutí. Tentoraz bude fyzická kondícia naozaj dôležitá. Schopnosť hráčov odohrať šesť, sedem zápasov.... Ak môžete zobrať len dvoch na každú pozíciu, pomôžu vám tí, ktorí sa dokážu prispôsobiť."

Anglicko, ktoré sa už kvalifikovalo na finálový turnaj EURO 2024, je po siedmich zápasoch na čele skupiny C s 19 bodmi.