14 gólov v sieti Gibraltáru, rekordný večer Francúzska. Emery doplatil na hrubosť súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

14 gólov v sieti Gibraltáru, rekordný večer Francúzska. Emery doplatil na hrubosť súpera

Deschamps mal po stretnutí dôvod na radosť.
Deschamps mal po stretnutí dôvod na radosť.Profimedia
Francúzski futbalisti mali už pred sobotňajším stretnutím s Gibraltárom istý postup na európsky šampionát. Proti trpaslíkovi si v Nice schuti zastrieľali a víťazstvom 14:0 vytvorili nový rekord európskej kvalifikácie.

Najvyššie víťazstvo v kvalifikácii ME doteraz zaznamenali Nemci proti San Marínu a to 13:0 v roku 2006. "Toto je výsledok tímovej snahy. Celé mužstvo hralo dnes výnimočne," pochvaľoval si po stretnutí Kylian Mbappé, ktorý sa postaral o hetrik a svoje konto v národnom tíme tak rozšíril na 46 gólov.

Ukážkový bol najmä Mbappeho gól na 12:0, keď v 82. minúte preloboval brankára Gibraltáru Daylea Coleinga zo 44 metrov. Týmto presným zásahom dostal v kariére na číslo 300. "Sledoval som brankára asi 20 minút a neustále bol ďaleko od bránkovej čiary. Neviem prečo," začudoval sa kanonier PSG.

Francúzsko - Gibraltár 14:0

Po hodine hry sa dostal na trávnik aj veterán Olivier Giroud. Aj on chcel priložiť ruku k dielu a ukázal hlad po góloch. V úplnom závere dal dva, jeden z nich elegantnými nožničkami a v reprezentácii tak rozvlnil sieť už 56-krát. Francúzi predtým zaznamenali najvyššiu výhru v európskej kvalifikácii v roku 1995 proti Azerbajdžanu 10:0. "Dnes sme urobili všetko pre toto skóre. Ukázali sme ambície, ktoré má toto mužstvo," pochválil tím tréner Didier Deschamps.

Francúzi si zo súpera urobili trhací kalendár.
Francúzi si zo súpera urobili trhací kalendár.Flashscore

Večer plný emócií zažil aj Warren-Zaïre Emery, ktorý sa vo veku 17 rokov a 255 dní stal najmladším futbalistom v histórii, ktorý nastúpil za francúzsku reprezentáciu a okamžite si otvoril strelecký účet v najcennejšom drese. Následne však musel pre zranenie striedať po hrubom faule od protihráča Ethana Santosa, ktorý videl červenú kartu.

 "Jeho členok je veľmi opuchnutý, ale nie je to zlomenina. Mohlo to byť oveľa horšie. Dúfam, že sa rýchlo zotaví," dodal Deschamps. Prvé vyšetrenia však ukázali, že utrpel vážny výron, ktorý by ho mohol vyradiť z akcie až do konca roka.