Na ME sme nemohli chýbať, patríme tam, vyhlásil taliansky brankár Donnarumma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na ME sme nemohli chýbať, patríme tam, vyhlásil taliansky brankár Donnarumma

Donnarumma sa poďakoval fanúšikom.
Donnarumma sa poďakoval fanúšikom.Profimedia
Podľa brankára Gianluigiho Donnarummu (24) by talianski futbalisti nemohli chýbať na majstrovstvách Európy, pretože tam patria. Citovala ho webová stránka UEFA. Taliansku stačila na postup na budúcoročný šampionát pondelková bezgólová remíza s Ukrajinou. Útočník Federico Chiesa (26) považuje za kľúčové, že sa úradujúci európski šampióni vrátili na veľký turnaj po tom, ako sa vlani nekvalifikovali na majstrovstvá sveta.

Sme súčasťou histórie Eura

Tím z Apeninského polostrova sa predstaví na ME ôsmykrát za sebou od roku 1996. Pri rovnosti bodov s Ukrajinou rozhodol o konečnom poradí lepšia vzájomná bilancia, keďže Taliani ich v septembri na milánskom San Sire zdolali 2:1. Skupinu C ovládlo Anglicko, ktoré "Azzurri" zdolalo na penalty v poslednom finále majstrovstiev Európy.

"Na ME sme nemohli chýbať, patríme tam, sme súčasťou jeho histórie. Musíme byť hrdí na to, čo sme dokázali. Nebolo to ľahké, preto sme takí šťastní. Musíme sa poďakovať trénerovi, celému realizačnému tímu a našim fanúšikom, ktorí nás v ťažkých chvíľach neodmietli a motivovali," povedal brankár Donnarumma.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

EURO sa bude hrať od 14. júna do 14. júla. "Do Nemecka pôjdeme ako úradujúci majstri a opäť vydáme zo seba to najlepšie. Vieme, že ak si zachováme podobný prístup, môžeme si počínať dobre. Ďakujem fanúšikom za ich neuveriteľnú podporu v posledných minútach. Všetci sme boli na jednej lodi," povedal brankár Paríža St. Germain.

Taliani vlani v marci prekvapujúco prehrali doma so Severným Macedónskom v semifinále play-off majstrovstiev sveta. "Bolo kľúčové vrátiť sa na veľký turnaj. Pre zranenie som vypadol z kvalifikácie majstrovstiev sveta a trpel som spolu so spoluhráčmi. Som veľmi šťastný, že ideme na EURO a predstavíme sa ako obhajcovia titulu," doplnil hráč Juventusu Turín Chiesa.

Ukrajinu čaká baráž

Tím na šampionát doviedol tréner Luciano Spalletti, ktorý v auguste nahradil Roberta Manciniho. "Ďakujem všetkým, boli sme odhodlaní dosiahnuť tento výsledok. Latka je nastavená a to najlepšie ešte len príde," verí 47-ročný tréner, ktorý na jar oslavoval taliansky titul s Neapolom.

Konečná tabuľka.
Konečná tabuľka.Flashscore

Turnaj v Nemecku pozná 20 z 24 účastníkov, skupiny sa budú žrebovať 2. decembra. O zvyšné štyri miesta si zahrajú mužstvá v marcovom play-off, v ktorom nebude chýbať Ukrajina. Svoje domáce zápasy odohrá na neutrálnej pôde. V októbri napríklad hostila v Prahe Severné Macedónsko, zatiaľ čo Taliansko privítala v Leverkusene.

"Dali sme do toho všetko až do záverečného hvizdu a do play-off pôjdeme s hrdosťou. Teraz máme čas pripraviť sa čo najlepšie. Ak zostaneme zdraví, máme slušnú šancu na dobrý výsledok," povedal kapitán Taras Stepanenko.

Ukrajina - Taliansko 0:0