Nová generácia sa hlási o slovo. Rumuni chcú na ME postúpiť zo skupiny aj na úkor Slovenska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nová generácia sa hlási o slovo. Rumuni chcú na ME postúpiť zo skupiny aj na úkor Slovenska
Răzvan Burleanu po postupe na EURO neskrýval spokojnosť.
Răzvan Burleanu po postupe na EURO neskrýval spokojnosť.Profimedia
Rumunsko sa v sobotu dozvedelo mená súperov na budúcoročnom európskom šampionáte v Nemecku. "Trikolóra" bude hrať v skupine E spolu s Belgickom, Slovenskom a jedným z tímov, ktoré postúpia z play-off Ligy národov na trase B, teda Bosnou, Ukrajinou, Izraelom alebo Islandom.

Prezident Rumunskej futbalovej federácie Răzvan Burleanu je presvedčený, že Rumunsko sa môže na ME ukázať v dobrom svetle, ak zverenci Edwarda Iordănescua zostanú sústredení.

"Ak sa pozrieme na túto skupinu, nemali by sme myslieť na našich súperov. Bude to boj s nami, takže ak budú mať naši hráči schopnosť vyniknúť sami nad sebou, určite dosiahnu pozoruhodné výsledky."

Pre funkcionára je to však len čiastkový cieľ: "Toto EURO musí byť míľnikom z hľadiska budovania najdôležitejšej generácie za posledných 20 rokov. Samozrejme, priebežným cieľom je dostať sa zo skupiny. Trénerský štáb sa pozrie na súperov, ktorých už poznáme, Belgicko a Slovensko, a potom budeme čakať na marec."

"Očakávame, že Izrael bude jedným z tímov vo finále baráže, pravdepodobne s Ukrajinou, veľmi konkurencieschopným mužstvom," zatipoval si.

Hráči Rumunska odštartujú svoje pôsobenie na turnaji 17. júna zápasom proti tímu z baráže, o päť dní neskôr si zmerajú sily s Belgickom a 26. júna uzavrú skupinu duelom so Slovenskom.