Páchateľa z Bruselu postrelila polícia, zraneniam podľahol v nemocnici

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Páchateľa z Bruselu postrelila polícia, zraneniam podľahol v nemocnici

Aktualizované
Švédski fanúšikovia na štadióne.
Švédski fanúšikovia na štadióne.AFP
Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neinformovala, aký bude osud zápasu kvalifikácie ME 2024 Belgicko - Švédsko. Pondelňajší duel nedohrali po teroristickom útoku v Bruseli, pri ktorom zahynuli dvaja fanúšikovia Švédska. Stretnutie ukončili predčasne po prvom polčase za stavu 1:1. Polícia postrelila v utorok páchateľa, ktorý podľahol zraneniam v nemocnici.

Belgicko - Švédsko 1:1 (prerušené)

Belgičania mali už pred duelom istý postup, z F-skupiny idú s nimi ďalej ešte Rakúšania. "Po teroristickom útoku v Bruseli a konzultácii s oboma tímami i miestnou políciou sa rozhodlo, že kvalifikačný zápas na ME 2024 medzi Belgickom a Švédskom sa preruší. Ďalšie informácie prídu v dohľadnom čase," zverejnila v utorok UEFA na svojej oficiálnej stránke.

"Budeme informovať, keď nám belgické úrady poskytnú ďalšie informácie. Naše myšlienky sú s príbuznými zosnulých a všetkým fanúšikmi v Bruseli. Vieme, že ste boli vystrašení a mali ste obavy. Napriek tomu ste zostali pokojní a nasledovali inštrukcie. Dávajte na seba pozor," uviedol Švédsky futbalový zväz (SvFF) na sociálnej sieti X.

Krátke stanovisko zaujala aj Belgická futbalová federácia (RBFA): "V dôsledku večerného incidentu v Bruseli bol zápas prerušený. Naše myšlienky sú so všetkými, ktorých tento incident ovplyvnil."

Fanúšikovia mali odporúčanie neukazovať sa po zápase vo švédskych farbách na verejnosti. Okrem toho dostali ponuku ochranky na ceste na letisko.

K policajnému zákroku došlo v bruselskej štvrti Schaerbeek, kde páchateľ býval. Polícia sa pokúsila streľbou "neutralizovať" podozrivého muža, bol zasiahnutý do hrudníka a zraneniam podľahol v nemocnici. Okolo oblasti zásahu zriadila polícia široký bezpečnostný perimeter.