Dvaja fanúšikovia Švédska boli v Bruseli zastrelení. Duel s Belgickom sa nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvaja fanúšikovia Švédska boli v Bruseli zastrelení. Duel s Belgickom sa nedohral

Aktualizované
Jens-Philip Cajuste počas zápasu, ktorý sa v prvom polčase hral v normálnom režime.
Jens-Philip Cajuste počas zápasu, ktorý sa v prvom polčase hral v normálnom režime.AFP
Pred futbalovým zápasom medzi Belgickom a Švédskom boli v centre Bruselu zastrelení dvaja ľudia, informáciu priniesla tlačovej agentúre AFP miestna prokuratúra. Zápas bol následne zrušený, keďže švédski hráči nechceli po prestávke nastúpiť a domáce mužstvo s ich rozhodnutím súhlasilo.

DOPLNENÉ INFORMÁCIE

"Po pravdepodobnom teroristickom útoku, ku ktorému došlo dnes večer v Bruseli, bolo po konzultácii s oboma tímami a miestnou políciou rozhodnuté, že zápas bude predčasne ukončený," uviedla UEFA a dodala, že ďalšie informácie o osude zápasu poskytne neskôr.

Duel bol prerušený a následne predčasne ukončený za stavu 1:1. Päťdesiattisíc divákov na Štadióne kráľa Baudouina dostalo pokyn, aby z bezpečnostných dôvodov zostali na mieste.

Situácia na štadióne bola vážna.
Situácia na štadióne bola vážna.AFP

Podľa belgickej televízie RTBF sa streľba ozvala približne o 19:15 v blízkosti námestia Sainctelette, ktoré sa nachádza asi jeden kilometer severne od historického centra Bruselu a približne päť kilometrov od štadióna.

"Oba tímy sa dohodli s UEFA, že zápas sa nebude hrať. To, čo sa stalo, je mimoriadne vážne. Je hrozné počuť, že dvaja naši fanúšikovia zomreli," povedal médiám prezident švédskej federácie Fredrik Reinfeldt.

S odvolaním sa na videozáznam, ktorý poskytol svedok incidentu, médiá informovali, že muž v oranžovej veste a prilbe najprv strieľal na osoby vo vstupnej časti jednej z budov a potom strieľal na ľudí, ktorí sa viezli v taxíku. Podľa svedkov pri tom kričal heslo "Alláh akbar". Potom ušiel na skútri.

PÔVODNÉ INFORMÁCIE

Podľa Sudinfo La Capitale mal najmenej jeden zo zabitých na sebe dres švédskeho národného tímu. Expressen uvádza, že viaceré belgické médiá zdôraznili, že páchateľ pred smrteľnými výstrelmi zakričal "Alláh akbar".

Údajne existuje videozáznam, na ktorom je zachytený hrozný moment, ktorý sa odohral na námestí Sainctelette v belgickom hlavnom meste. Video, na ktorom je zachytená situácia, v ktorej najmenej jedna osoba padá na zem, sa v súčasnosti šíri virálne.

Podľa viacerých médií sú páchateľmi dvaja švédski občania, uviedla hovorkyňa belgickej polície Ilse van de Keereová. Podľa viacerých médií páchateľ z miesta činu ušiel na skútri. Zatiaľ nedošlo k žiadnemu zatknutiu.