Ronaldo po strete so Slovenskom: Méta 1 000 gólov? Treba rozbiť ešte veľa kameňov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo po strete so Slovenskom: Méta 1 000 gólov? Treba rozbiť ešte veľa kameňov

Ronaldo sa blysol dvojgólovým vystúpením.
Ronaldo sa blysol dvojgólovým vystúpením.AFP
Cristiano Ronaldo (38) spečatil úspešnú kvalifikáciu Portugalska na EURO 2024 dvoma gólmi pri víťazstve 3:2 nad Slovenskom. Na Estádio do Dragão po dosiahnutí vytúženého cieľa bol kapitán národného tímu prítomný v mixzóne, v ktorej sa vyjadril k viacerým otázkam.

Kvalifikovanie sa na majstrovstvá Európy: "Je to veľmi dobrý pocit, všetko išlo lepšie, ako sme očakávali. Neprehrali sme a na osobnej úrovni som šťastný. Teraz musíme pokračovať, čaká nás ešte niekoľko zápasov a musíme doladiť stroj. Tím bol kvalitný aj pri rôznych systémoch."

Zápas v Bosne s účasťou CR7: "Samozrejme! Neviem, čo chce tréner, ale som k dispozícii, aby som pomohol tímu, rád pomáham mužstvu."

Ciele: "Hrať dobre, vyhrať sme každý zápas. Odkedy som v reprezentácii, nikdy sme sa takto rýchlo nekvalifikovali. Nebolo to ľahké. Hovorí sa o slabých súperoch, no Portugalsko má dobrý tím, výborného trénera a to, že sme postúpili, nie je náhoda."

CR7 na šiestom európskom šampionáte: "Dúfam, že už budem v poriadku, ale čaká ma ešte dlhá cesta. Verím, že nebudem mať žiadne zranenia alebo iné problémy, opäť si zahrám na ME a budem vo finále. Dovtedy ma čaká veľa práce na klubovej aj medzinárodnej úrovni."

Cítil Ronaldo náklonnosť zo strany Portugalcov? "Na každom štadióne v Portugalsku som vždy veľmi dobre prijatý. Z krajiny som odišiel veľmi mladý, ale môj domov je vždy tu. Portugalci ma stále podporujú. Potešilo ma, ako ma privítali, ale aj celý národný tím. Veľmi mi pomohli a treba im pogratulovať, táto kvalifikácia je aj ich zásluhou."

Emócie z rodiny na tribúne: "Najmä moja mama. Som veľmi šťastný. Nikdy som si nemyslel, že dosiahnem 202 reprezentačných duelov. Musím len pokračovať. Sú to míľniky, ktoré ma motivujú, aby som pokračoval v hre. Mám z toho veľkú radosť."

Rozhovor s prezidentom FC Porto: "Vyzval ma, aby som v kariére dosiahol 1 000 gólov. Myslím si, že to bude dosť ťažké, ale ako som povedal, všetko sa odvíja od toho, ako na tom budem psychicky a aká bude moja motivácia. Chcem najprv dosiahnuť 900. Myslím si, že ciele si treba stanoviť v krátkodobom, nie dlhodobom horizonte. Aby som sa dostal k tisícke, je tam veľa kameňov, ktoré treba rozbiť. Ale všetko je možné."

Cristiano Júnior ako nástupca: "Bol by som rád, keby sa stal profesionálnym hráčom, ale nevyvíjam naňho tlak. Myslím si, že má kvalitu, ale dôležitá je jeho hlava. Otec ho bude vždy podporovať, bude tým, čím chce byť."