Slovákov s určitosťou do šialenstva neprivedie. Courtois vylúčil účasť na ME 2024

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovákov s určitosťou do šialenstva neprivedie. Courtois vylúčil účasť na ME 2024

Courtois by podľa vlastných slov mal chýbať na majstrovstvách Európy.
Courtois by podľa vlastných slov mal chýbať na majstrovstvách Európy.Profimedia
Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois v utorok vylúčil svoju účasť na budúcoročných ME v Nemecku. Tridsaťjedenročný reprezentant je mimo hry od augusta po tom, čo si roztrhol predný krížny väz v ľavom kolene.

Belgičania budú v E-skupine na kontinentálnom šampionáte súperom Slovenska (pondelok, 17. júna). Okrem mužstva Francesca Calzonu ich čaká aj súboj s Rumunskom a víťazom play-off B-vetvy Ligy národov.

"Pre zranenie sa nezúčastním na majstrovstvách Európy. Najprv sa musím stopercentne zotaviť, tento cieľ nemôžem časovo ohraničiť. Dúfam, že v máji budem môcť opäť hrať, ale určite nebudem stopercentne pripravený na veľký turnaj. Je lepšie byť úprimný."

"Nebudem v bráne národného tímu, keď budem môcť chytať na 80 %, najmä keď máme iných dobrých brankárov. V júni budem preto len jedným z fanúšikov a budem dúfať, že oslávime trofej," nechal sa počuť brankár Realu Madrid v rozhovore pre Sporza.

Ďalej povedal, že jeho rozhodnutie vynechať EURO 2024 v Nemecku nemusí byť definitívnou rozlúčkou s reprezentáciou, hoci v júni odišiel z tímu po hádke s trénerom Domenicom Tedescom. Tedesco vtedy uviedol, že Courtois sa cítil prehliadaný pre to, že nedostal kapitánsku pásku, ale brankár reagoval, že ho k odchodu viedol nedostatok celkového docenenia.

"Bolo to nesprávne rozhodnutie, za ktoré sa ospravedlňujem tímu a fanúšikom. Stále budem rád hrať za reprezentáciu. V tejto sezóne sa však musím sústrediť na Real Madrid. Majstrovstvá Európy nezapadajú do obrazu dokonalého návratu," doplnil Courtois, ktorý od roku 2011 nastúpil za Belgicko 102-krát.