Šok z nedbalosti a nepresnosti. Koeman je sklamaný z prístupu Holanďanov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šok z nedbalosti a nepresnosti. Koeman je sklamaný z prístupu Holanďanov

Momentka zo súboja s Gibraltárom. Wout Weghorst (číslo 19) strieľa na bránu.
Momentka zo súboja s Gibraltárom. Wout Weghorst (číslo 19) strieľa na bránu.Reuters
Podráždený holandský tréner Ronald Koeman (60) bol šokovaný výkonom svojho tímu v prvých zápasoch po návrate do funkcie kouča národného výberu a jasne poznamenal, že je potrebné drastické zlepšenie.

Na začiatku svojho druhého pôsobenia po nahradení Louisa van Gaala to nebol návrat, aký Koeman očakával, keďže Holanďania začali v kvalifikácii na Euro 2024 vlažne.

"Musíme sa zlepšiť. Som dosť šokovaný tým, čo som videl," povedal na rovinu. Minulý týždeň pred odchodom do Paríža im vírus spôsobil vypadnutie piatich hráčov. Vykľul sa z toho výprask od Francúzska 0:4. Nádeje na energickú odpoveď v pondelňajšom zápase proti malým Gibraltárom sa nenaplnili.

Hoci vyhrali 3:0, pričom dva góly dal obranca Nathan Aké, Koeman sa nesnažil skrývať svoju nespokojnosť. "Nebolo to dobré, som sklamaný. Naozaj to musí byť lepšie. Musíme sa dostať do lepšej kondície. Toto bolo príliš málo," priznal.

Holanďania majú v skupine B na čom pracovať.
Holanďania majú v skupine B na čom pracovať.Flashscore

"Bol to zlý týždeň, veľa hráčov najprv ochorelo. Potom sme vysoko prehrali s Francúzskom a ani proti Gibraltáru to nebolo dobré. Čoskoro sa to bude musieť zlepšiť. Počas môjho predchádzajúceho pôsobenia v pozícii reprezentačného trénera som takýto týždeň nezažil a dúfam, že sa to ani nezopakuje."

Zverenci 60-ročného trénera vykonali proti tímu na 200. mieste rebríčka FIFA zmeny, mali 72-percentné držanie lopty a 49 streleckých pokusov, ale brzdila ich pevná obrana, hoci Koeman to nechcel použiť ako výhovorku.

"Je to ťažké, ale, samozrejme, strelili sme dosť gólov. Od začiatku sme boli nepresní, miestami nedbalí. Pri väčšej presnosti by sme strelili viac gólov. Bolo to oveľa menej, ako som dúfal."

Totálna dominancia v dueli stačila Holanďanov len na výhru 3:0.
Totálna dominancia v dueli stačila Holanďanov len na výhru 3:0.Flashscore

Holanďania budú musieť urobiť veľký krok vpred, pretože najbližšie sa predstavia v júni v Lige národov, ktorú budú hostiť. V Rotterdame sa 14. júna stretnú s Chorvátskom a o štyri dni neskôr nastúpia buď na finále, alebo na zápas o tretie miesto proti Taliansku alebo Španielsku. "Sú to významní súperi. Bude dôležité, aby sme mali k dispozícii kompletný káder," načrtol šéf lavičky.

"Oranje" hrali proti Francúzsku a Gibraltáru bez kľúčového stredopoliara Frenkieho de Jonga. "Cody Gakpo a Matthijs de Ligt nemohli odohrať celý zápas a Memphis Depay sa zranil. Naša úroveň bude musieť ísť hore. Príliš veľa hráčov nehralo dostatočne dobre," uzavrel Koeman.