Liga majstrov: Mal by som súčasťou reprezentácie, verí Dier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Southgate s pozdravom na diaľku. Mal by som byť súčasťou reprezentácie, verí Dier
Eric Dier prestúpil v januári do Bayernu Mníchov.
Eric Dier prestúpil v januári do Bayernu Mníchov.Reuters
Obranca Bayernu Mníchov Eric Dier (30) tvrdí, že hrá najlepší futbal vo svojej kariére a mal by byť stále súčasťou plánov trénera Anglicka Garetha Southgatea (53).

Dier, ktorého desaťročné pôsobenie v Tottenhame Hotspur sa skončilo v januári, keď prestúpil k bundesligovému gigantovi, nenastúpil za Anglicko od decembra 2022. Vtedy sa v najcennejšom drese predstavil ako náhradník v osemfinále majstrovstiev sveta proti Senegalu.

"Samozrejme, chcem byť súčasťou anglickej zostavy a verím, že by som mal byť jej súčasťou, že som hráčom na takej úrovni. S Garethom Southgateom som vôbec nehovoril. Snažíte sa len hrať čo najlepšie za svoj klub, potom už rozhodnutie nie je vo vašich rukách," povedal Dier pre podcast The Overlap.

Dier debutoval za reprezentáciu v roku 2015, odohral za ňu 49 zápasov, z toho 37 v základnej zostave. Za Bayern Mníchov, kde hrá po boku bývalého spoluhráča z Tottenhamu Harryho Kanea, nastúpil 10-krát a je v nominácii na utorňajší prvý zápas štvrťfinále Ligy majstrov proti Arsenalu.

Dierove čísla z posledných sezón.
Dierove čísla z posledných sezón.Flashscore

"Nepovedal by som, že by som mal od majstrovstiev sveta pokles formy. Hrám najlepší futbal v kariére od príchodu (Antonia) Conteho (do Tottenhamu) a odvtedy v tom pokračujem," nadviazal Dier.

"Som v Bayerne Mníchov a myslím, že som to ukázal. Ľudia si myslia, že mám 37 rokov, ale ja mám 30 a nie som ani zďaleka na konci svojich najlepších rokov. Predstavte si, že toto budú najlepšie roky mojej kariéry."

"Keď sa pozriem okolo seba na hráčov, s ktorými som v kariére hral, ako (Moussa) Dembélé, (Jan) Vertonghen, (Toby) Alderweireld, (Hugo) Lloris - všetci mali 31, 32 rokov a svoj najlepší futbal hrali v Tottenhame," uzavrel nielen reprezentačnú tému Dier.