Špeciálny stret Odegaarda so Španielmi: V Reale som si prešiel mnohým, posilnilo ma to

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Špeciálny stret Odegaarda so Španielmi: V Reale som si prešiel mnohým, posilnilo ma to

Odegaard prestúpil do Realu Madrid v januári 2015.
Odegaard prestúpil do Realu Madrid v januári 2015.Profimedia
Mnohí futbaloví odborníci pravdepodobne považujú pôsobenie Martina Odegaarda (24) v Reale Madrid za neúspech. On sám to však takto nevidí. V tomto zmysle sa vyjadril sa pre periodikum VG pred dôležitým kvalifikačným zápasom Nórska proti Španielsku, ktorý sa uskutoční v nedeľu večer.

Je to už takmer deväť rokov, čo sa vtedy 16-ročný stredopoliar z Drammenu upísal Realu Madrid. Očakávania boli veľké, keď sa o niekoľko mesiacov neskôr Odegaard stal najmladším hráčom "Los Blancos", ktorý kedy hral v La Lige. V 58. minúte zápasu proti Getafe nahradil Cristiana Ronalda.

Nór sa však na Estadio Santiago Bernabéu nikdy nestal veľkým klenotom. Po hosťovaniach vo Vitesse, Heerenveene a Reale Sociedad a len ôsmich ligových vystúpeniach za Real ho v auguste 2021 kúpil anglický klub Arsenal v hodnote približne 35 miliónov eur, čím sa stal najdrahším nórskym hráčom všetkých čias. Na svoje pôsobenie vo farbách španielskeho giganta sa nepozerá negatívne.

"Veľa ľudí si môže myslieť, že to bol neúspech alebo že som zlyhal, ale zažil som veľa dobrých vecí. Posilnilo ma to a stal som sa lepším hráčom aj človekom. Prešiel som si mnohým, a to ma posilnilo," hovoril Odegaard a dodal:

"K Španielsku mám veľmi dobré väzby. V mnohých ohľadoch mám pocit, že práve tam som vyrástol ako futbalista aj ako človek."

V Anglicku talentovaný hráč skutočne rozkvitol. V minulej sezóne sa dostal do Tímu roka Premier League po skvelom ročníku, keď bol kapitánom "Gunners". Takisto bol v nominácii na Zlatú loptu.

"Nakoniec bolo pre mňa správne opustiť Real Madrid. Chcel som hrať viac a cítil som, že nastal ten správny čas. Nemám nič negatívne, čo by som povedal o Reale Madrid. To je jeden z dôvodov, prečo som dnes tam, kde som," uviedol a zdôraznil, že nemá potrebu vrátiť sa v čase a niečo zmeniť.

V nedeľu 15. októbra čaká Odegaarda stretnutie s krajinou, do ktorej ako veľmi mladý prestúpil. Nórsko v rámci kvalifikačnej skupiny A na štadióne Ullevall privíta výber Španielska.

Tabuľka skupiny A
Tabuľka skupiny AFlashscore