Taliani spoznali meno nového kouča. Manciniho nahradil Spalletti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Taliani spoznali meno nového kouča. Manciniho nahradil Spalletti
Aktualizované
Spalletti mení klubové za reprezentačné povinnosti.
Spalletti mení klubové za reprezentačné povinnosti. Profimedia
Novým trénerom talianskej futbalovej reprezentácie sa stane Luciano Spalletti (64). Na lavičke nahradí Roberta Manciniho (58), ktorý uplynulú nedeľu rezignoval na svoju funkciu. Informovali o tom talianske médiá a agentúra AFP. Spalletti priviedol na jar SSC Neapol so Slovákom Stanislavom Lobotkom k prvému domácemu titulu po 33 rokoch.

K dohode prišlo po mnohých telefonátoch s prezidentom Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabrielom Gravinom. Obaja sa majú stretnúť v piatok a doladiť detaily kontraktu, FIGC oficiálne oznámi meno nového lodivoda v sobotu.

Spalletti po zisku titulu s Neapolom oznámil, že si dá pauzu. Vyjadril sa vtedy aj k otázke, či by chcel niekedy viesť národný tím: "Trénovať národný tím by bolo veľmi atraktívne."

Program talianskej reprezentácie na jeseň 2023.
Program talianskej reprezentácie na jeseň 2023.Flashscore

Rokovania komplikovala Spallettiho zmluva s Neapolom. Tá platí do júna 2024 a obsahuje klauzulu o kompenzácii vo výške troch miliónov eur, pokiaľ tréner zmení pôsobisko. Prezident a majiteľ SSC Aurelio De Laurentiis už skôr avizoval, že sa kompenzácie nevzdá.

V kvalifikácii o ME 2024 má Taliansko na konte tri body z dvoch zápasov a je tretie vo svojej skupine. Už v septembri nastúpi proti Severnému Macedónsku a Ukrajine.

Šesťdesiatštyriročný Spalletti trénoval okrem Neapola aj v Empoli, AS Rím či Zenite Petrohrad. S Rimanmi získal dvakrát Taliansky pohár a jeden Superpohár, to isté sa mu podarilo s ruským klubom, s ktorým vybojoval aj dva ligové tituly.