Prvá výhra v kvalifikácii ME. Slovenská devätnástka v závere spečatila triumf nad Maltou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá výhra v kvalifikácii ME. Slovenská devätnástka v závere spečatila triumf nad Maltou

Trénera výberu U19 mohol tešiť zisk troch bodov.
Trénera výberu U19 mohol tešiť zisk troch bodov.Profimedia
Slovenskí mladíci pokračovali v bojoch o majstrovstvá Európy 2024 hráčov do 19 rokov duelom s Maltou. V rámci prvej fázy kvalifikácie si pripísali premiérové víťazstvo, o ktorom definitívne rozhodli až pred koncom súboja.

Slovensko 19 - Malta 19  3:0

Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka sa po remíze s Kosovom, o ktorej bolo rozhodnuté už tri minúty po zmene strán, stretli s výberom Malty. Ten v úvodnom vystúpení podľahol Ukrajine 1:3.

Favorit stretnutia sa prvýkrát presadil v 36. minúte zásluhou Milana Šimona Rehuša, hráča nemeckého Hoffenheimu. Ďalší presný zásah nebol k videniu dlhé minúty a začínalo to vyzerať na záverečnú drámu. Všetko ale zmenil Alexej Maroš z bratislavského Slovana, keď deväť minút pred vypršaním základnej hracej doby zvýšil na 2:0.

Reprezentácia krajiny zo Stredozemného mora bola inkasovaním rozhodená a už o niekoľko sekúnd prehrávala o tri góly. Úspešný strelcom Slovenska sa stal Zoran Záhradník, útočník Dunajskej Stredy. Druhú gólovú asistenciu si v priebehu zopár okamihov pripísal Jakub Murko.

Obranu a brankára Jakuba Badžgoňa mohlo okrem triumfu tešiť aj udržané čisté konto. Po výhre Kosova nad ukrajinským kádrom figurujú mladí Slováci na druhom mieste skupiny číslo sedem. V ich neprospech iba tesne hrá gólové skóre. 

Tabuľka skupiny 7.
Tabuľka skupiny 7.Flashscore