Slováci vstúpili do Elite round víťazne, Írov vybavili dvomi gólmi v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci vstúpili do Elite round víťazne, Írov vybavili dvomi gólmi v závere
Futbalisti sa okrem Írov museli vyrovnať aj s počasím.
Futbalisti sa okrem Írov museli vyrovnať aj s počasím.Slovenský futbalový zväz
Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov zvíťazili v úvodnom vystúpení na turnaji kvalifikácie ME v írskom Wexforde nad domácim mužstvom 2:1. Aktérom znepríjemňovalo priebeh počasie. Od úvodu pršalo, intenzita sa často menila.

Oba presné zásahy Slovákov prišli v závere. Artur Gajdoš vybojoval v 81. minúte loptu v strede poľa, na kopačke ju mal ale Leo Sauer, ktorý mu ju vrátil. Gajdoš vnikol do šestnástky z ľavej strany a technickou ranou prekonal Byrnea.

Vo štvrtej nadstavenej minúte zvýšil na 2:0 Adam Griger. Veľkú prácu odviedol Nino Marcelli - ten viedol brejk, predral sa cez dvoch obrancov a posunul loptu na hrotového útočníka. Griger ju bez prípravy umiestnil k pravej žrdi. Za Írov znížil po uplynutí pôvodného nadstaveného času Tom Lonergan. Hostia doplatili na nedôraz pri odkopoch, Lonergan z malého vápna nemal problém skórovať.

Blízko zásahu bol O'Mahony, Adam Hrdina musel riešiť niekoľko chaotických momentov najmä v prvom dejstve. Aktívny boli aj Zefi s Vatom, ktorí ale minuli cieľ.

Slovákov čakajú v 5. skupine Elite round ešte stretnutia proti Grécku v sobotu a Estónsku v utorok 28. marca. Na záverečný turnaj na Maltu sa prebojuje iba víťaz skupiny.

Kvalifikácia ME hráčov do 19 rokov - Elite round:

5. skupina:

Írsko - Slovensko 1:2 (0:0)

Góly: 90+6. Lonergan - 81. Gajdoš, 90+4. Gríger

Zostava Slovenska: Hrdina – Mičuda, Bagin, Svoboda, Kachnič – Gajdoš (90+5. Riznič), Murgaš, M. Sauer (C) (90. Ovšonka) – Úradník (58. Marcelli), Griger, L. Sauer (90. Mišovič)