Francúzsko v dráme porazilo Talianov. Nemci remizovali s Izraelom, Anglicko zdolalo Čechov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko v dráme porazilo Talianov. Nemci remizovali s Izraelom, Anglicko zdolalo Čechov

Aktualizované
Česko hralo proti Anglicku dobre, ale na body to nestačilo.
Česko hralo proti Anglicku dobre, ale na body to nestačilo.Profimedia
Futbalisti Anglicka vyhrali na európskom šampionáte hráčov do 21 rokov proti Česku v skupine C tesne 1:0. Nemecko zahodilo dve penalty a s Izraelom len remizovalo.

C-skupina

Česko - Anglicko 0:2 (0:0)

Góly: 47. Ramsey, 90+4. Smith-Rowe

Gibbs-White hneď na úvod trafil brvno. Aktívny bol hlavne Madueke, ktorý si ale vylámal zuby na brankárovi a obranca Vitík následne v poslednej chvíli zablokoval strelu spred päťky. Hrozili takisto českí hráči, hlavne Kušej, ktorý dvakrát nechal vyniknúť Trafforda a raz v samostatnom úniku trafil bočnú sieť.

Hneď po zmene strán sa Anglicko dostalo do vedenia. Ramsey si narazil s Gordonom, aby obstrelil Jaroša. Odpovedať chcel Šulc, kľučku na gólmana Trafford vystihol. Gordon tak dostal druhú loptu do českej siete, zásah pre predošlé previnenie sa Gibbs-Whitea a jeho neodstúpenie od rozohrávky súpera neplatil. V závere pridal poistku Smith-Rowe.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Nemecko - Izrael 1:1 (1:1)

Góly: 26. Bisseck - 20. Turgeman, ČK: 45+2. Karzev (Izrael)

Nemecko mohlo vyhrávať už v tretej minúte, avšak Moukoko nedal penaltu, skvele to vystihol brankár Peretz. Do vedenia sa teda dostal Izrael, nakoľko sa perfektným sólom blysol Turgeman. Outsider to mal rozohraté dobre. Inkasoval však hlavičkou Bissecka a krátko pred koncom úvodného dejstva bol vylúčený po druhej žltej karte Karzev.

Nemci dlhú presilovku nie a nie využiť. Blízko bol predovšetkým Moukoko, z dobrej pozície tesne minul. Favorit zahodil aj druhý pokutový kop, Peretz vychytal i pokus Ngankama. Stiller ešte hlavičkoval nad a stratu bodov pre obhajcu titulu neodvrátil.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

D-skupina

Nórsko - Švajčiarsko 1:2 (1:1)

Góly: 19. Ceïde - 36. Ndoye, 55. Imeri

Dôležitý zápas odohrali dvaja outsideri skupiny D. Nóri viedli, nakoľko Ceïde dostal medzi poriadnou presilou hráčov dosť priestoru a krásne namieril do rohu. Švajčiarsko skóre otočilo. Najskôr Ndoye z hranice pokutového územia a potom Imeri podobne k žrdi dostali loptu do siete. Ceïde mal na nohe vyrovnanie, pokusu z diaľky chýbali centimetre.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Francúzsko - Taliansko 2:1 (1:1)

Góly: 23. Kalimuendo - 36. Pellegri, ČK: 83. Badé (Francúzsko)

Francúzi síce začali aktívnejšie, ale šance mali Taliani. Najskôr Tonali mieril z priameho kopu iba tesne vedľa. Následne hlavička Scalviniho smerovala pod brvno, ale blysol sa Chevalier. "Galský kohút" otvoril skóre, pretože center po trávniku sprava krásnou pätičkou cez stopéra usmernil k žrdi Kalimuendo.

Taliansko vyrovnalo ešte pred polčasom, pas z priameho kopu poslal hlavou do siete Pellegri. Po zmene strán Udogie spravil veľkú chybu, stratil loptu vo vlastnom pokutovom území a Barcola dostal možnosť poslať svoj tím znovu do vedenia, čo sa mu aj podarilo. Definitívne mohol rozhodnúť Badé, jeho hlavičku skvele zastavil Carnesecchi.

V závere gólman Chevalier ukázal, prečo z neho bude hráč svetových kvalít. Rútil sa na neho Miretti, ale tento pokus vyrazil, ako aj dorážky z ďalších nebezpečných pozícií od Ricciho a Cancellieriho. Hneď na to videl červenú kartu Badé.

Prišiel teda tlak "Squadry azzury", lenže Chevalier vyrazil strelu Udogieho a Cancellieri prestrelil prázdnu bránu. Už počas nadstavenia hlavičkoval do žrde Bellanova, lopta smerovala za čiaru, na nej ju zastavil Lukeba.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore