Gruzínsko otvorilo EURO výhrou proti Portugalsku, Španieli zdolali Rumunsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínsko otvorilo EURO výhrou proti Portugalsku, Španieli zdolali Rumunsko

Aktualizované
Sazonov sa teší zo svojho gólu do siete Portugalska.
Sazonov sa teší zo svojho gólu do siete Portugalska.Profimedia
V stredu sa začalo EURO do 21 rokov, ktoré hneď na úvod prinieslo prekvapenie, keď Gruzínsko porazilo favorizované Portugalsko. V druhom stretnutí skupiny A sa rozišli bez gólov Belgicko a Holandsko. V skupine B sa z výhier tešia hráči Španielska a Ukrajiny.

A-skupina

Belgicko - Holandsko 0:0

Súboj dvoch rozdielnych polčasov a množstva šancí sa hral medzi geografickými susedmi. Prvé dejstvo ovládli Holanďania, ale Taylor trafil žrď a strelu Summervilleho na čiare zastavil de Winter. Paradoxne sa mohli ujať vedenia Belgičania, avšak Openda v samostatnom úniku neuspel, nakoľko fantasticky pravou rukou zasiahol Verbruggen.

Belgicko spravilo dve striedania a bolo to poznať. Hlavne čerstvý Balikwisha sršal aktivitou. Najskôr mieril pod brvno a potom bol sám pred gólmanom, tentoraz ukázal Verbruggen skvostný reflex nohou. Na druhej strane sa Vandevoordt vytiahol po zakončení Brobbeyho zblízka.

Dve dobré možnosti nedal holandský futbalista Mijnans, pri oboch osamotený v pokutovom území netrafil priestor troch žrdí. Veľmi dobrý zápas nepriniesol gól, a tak víťaza nespoznal.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Gruzínsko - Portugalsko 2:0 (2:0)

Góly: 37. Gagua, 45+1. Sazonov, ČK: 76. Araujo

Domáce Gruzínsko vstúpilo do európskeho šampionátu výhrou nad jedným z veľkých favoritov a postaralo sa hneď na úvod o značné prekvapenie. Po dlhých minútach bez šance prišli dve rany outsidera v závere úvodného dejstva.

Najskôr k pravej žrdi namieril presne Gagua a pridal sa k nemu Sazonov, ktorý zužitkoval center z rohového kopu. Štvrťhodinu pred koncom mal zníženie na kopačke Tavares, skvelým zákrokom sa blysol Kutaladze. Následne bol vylúčený Araujo a šance favorita spadli ešte viac.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

B-skupina

Ukrajina - Chorvátsko 2:0 (2:0)

Góly: 19. Kaščuk, 48. Sikan

Hneď z prvej šance sa Ukrajina dostala do vedenia, pretože Kaščuk poslal z diaľky nádhernú ranu a vymietol všetky pavučiny Kotarskeho svätyne. Následne Trubin chytil možnosť Bulata. Hneď po zmene strán Sikan hlavičkoval presne, čím zvýšil vedenie.

Chorváti sa snažili dostať do zápasu a šance mali. Stojkovič ale trafil brvno a Frigan s gólmanom prehodil aj bránu. Ukrajina si záver už postrážila a vstúpila do európskeho šampionátu úspešne.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Rumunsko - Španielsko 0:3 (0:0)

Góly: 55. Baena, 62. Miranda, 90+5. Gómez

Španielsko malo stretnutie pod kontrolou, ale dlho nevedelo dať gól. Hlavne kvôli tomu, že Ruiz netrafil z troch metrov úplne prázdnu bránu Rumunska. Po zmene strán sa už ale presadil Baena a na konci peknej kombinácie bol Miranda.

Herná dominancia tímu z Pyrenejského polostrova bola veľká. Tretí zásah mohol pridať Oroz, po skvelom zákroku Popu lopta skončila na žrdi. Nakoniec ho ešte prekonal z priameho kopu Gómez. Favorit splnil svoju pozíciu a proti domácemu tímu zažil úspešný vstup do turnaja.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore