UEFA po sťažnostiach Koemana a ďalších trénerov zvažuje rozšírenie súpisiek na EURO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
UEFA po sťažnostiach Koemana a ďalších trénerov zvažuje rozšírenie súpisiek na EURO
Ronald Koeman počas zápasu Nemecko - Holandsko.
Ronald Koeman počas zápasu Nemecko - Holandsko.AFP
Európska futbalová federácia UEFA si vypočula sťažnosti Ronalda Koemana (61) na podľa neho príliš malé výbery pre nadchádzajúce majstrovstvá Európy. UEFA vo svojom vyhlásení prezradila, že želanie viacerých trénerov národných tímov, aby na súpiskách pre šampionát bolo 26 a nie 23 hráčov, bude predmetom diskusie na stretnutí so všetkými kvalifikovanými krajinami 8. apríla.

"Vypočuli sme si podnety niektorých trénerov národných tímov a 8. apríla s nimi budeme podrobne diskutovať," uvádza sa vo vyhlásení UEFA. "Všetky nápady sa potom zvážia a budú posúdené," sľubuje asociácia.

Tréner holandskej reprezentácie Koeman sa v utorok obrátil na UEFA po medzištátnom priateľskom stretnutí v Nemecku, ktoré jeho tím prehral 1:2.

"Považujem za absurdné, že na majstrovstvá Európy môžete vybrať len 23 hráčov. Ak jeden vypadne, už nemôžete trénovať ani 11 proti 11. To je nezmysel. Našťastie si to myslí aj môj nemecký kolega Julian Nagelsmann a mnohí ďalší reprezentační tréneri. UEFA by nemala byť tvrdohlavá," povedal.

Koeman nie je s predbežným rozhodnutím UEFA stotožnený.
Koeman nie je s predbežným rozhodnutím UEFA stotožnený.Opta by Stats Perform/AFP

UEFA povolila 26-členné súpisky už na predchádzajúcich majstrovstvách Európy v roku 2021. Koeman sa na stanovené pravidlo sťažoval po tom, ako sa v poslednom reprezentačnom okne zranili Quilindschy Hartman, Brian Brobbey, Stefan de Vrij a Teun Koopmeiners.

Tohtoročné EURO sa bude hrať od 14. júna do 14. júla v Nemecku. Slovenskú reprezentáciu čakajú v skupine E Belgicko, Ukrajina a Rumunsko.