Weiss podľa Kmotríka patrí do reprezentácie, nerozumie rozhodnutiu Calzonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss podľa Kmotríka patrí do reprezentácie, nerozumie rozhodnutiu Calzonu

Weiss ml. vypadol pred štartom kvalifikácie z nominácie.
Weiss ml. vypadol pred štartom kvalifikácie z nominácie.Profimedia
Reprezentačný neúspech slovenských futbalistov v zápase kvalifikácie ME 2024 proti Luxembursku (0:0) rezonuje v krajine aj pred dôležitým nedeľným súbojom s Bosnou a Hercegovinou. Oči verejnosti sa upierajú predovšetkým na trénera Francesca Calzonu (54), ktorý v polovici marca prekvapil svojou nomináciou.

Chýbal v nej totiž Vladimír Weiss ml. Taliansky stratég sa rozhodol dať priestor len trom futbalistom z domácej súťaže - debutantovi Róbertovi Polievkovi, Jurajovi Kuckovi a Vernonovi de Marcovi. Kapitán Slovana Bratislava sa ocitol iba medzi náhradníkmi.

"Dôvod je čisto taktický, máme troch nových hráčov. Osem je ofenzívnych a niektorí z nich vedia ponúknuť aj alternatívne riešenia. Nič proti Weissovi. Myslím si, že je dobrý hráč. Budem ho naďalej sledovať ako ďalších 82 slovenských futbalistov," vysvetlil svoje rozhodnutie Calzona.

Absencia slovanistického talizmanu nenechala chladným ani generálneho riaditeľa klubu Ivana Kmotríka mladšieho, ktorý sa o svoje dojmy podelil s fanúšikmi na sociálnej sieti Instagram: "Náš belasý srdciar Vladko Weiss ml. je aktuálne v jednej z najlepších foriem vo svojej kariére, čo ukazuje v každom zápase. Preto je pre mňa v podstate záhadou, prečo si vďaka tomu nezaslúžil miestenku do výberu na aktuálne kvalifikačné duely."

Kmotríka potešil aspoň fakt, že kapitánom národného výberu bol pri neúčasti Milana Škriniara skúsený Juraj Kucka: „Počas celého priebehu zápasu bol oporou tímu, presne ako sa od kapitána očakáva. Je to typ hráča, ktorý sa rozhodne nevzdáva, čo aj ukázal, a preto sme hrdí, že je súčasťou nášho kádra."

Po zverejnení nominácie sa ozval dlhoročný reprezentant Martin Škrtel: "Dvakrát najlepší hráč ligy stále nepresvedčil o svojich kvalitách." Doplnil ho aj Filip Šebo: "Prečítal som si to deväťkrát a nerozumiem tomu. Mohol by mi to nejaký Talian preložiť? Ďakujem! #CalzonaOut."

Vo futbale však platí, že slovo trénera je sväté a Calzona bude mať možnosť odpovedať na kritiku už v nedeľu o 20:45 v súboji s ambicióznym výberom Bosny a Hercegoviny.

Prehľad zápasu Slovensko - Bosna a Hercegovina