Yamalov sen pokračuje. De la Fuente povolal mladíka do národného tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Yamalov sen pokračuje. De la Fuente povolal mladíka do národného tímu
Luis de la Fuente na tlačovej konferencii.
Luis de la Fuente na tlačovej konferencii.Reuters
Ešte stále iba šestnásťročný krídelník Barcelony Lamine Yamal dostal prvú seniorskú pozvánku do reprezentácie Španielska. Manažér Luis de la Fuente (62) ho v piatok nominoval s ďalšími 23 hráčmi na kvalifikačný dvojzápas s Gruzínskom a Cyprusom. Stane sa tak najmladším reprezentantom "La Furia Roja".

Yamal sa v úvode sezóny etabloval ako dôležitá súčasť útočnej formácie Barcy a minulý víkend bol vyhlásený za muža zápasu pri víťazstve 4:3 na pôde Villarrealu v La Lige. Mladík využil priestor, ktorý vznikol popri potrestanom Raphinhovi.

V apríli absolvoval odchovanec barcelonskej akadémie svoj debut v španielskej lige. V prebiehajúcom ročníku odohral všetky tri zápasy v najvyššej súťaži, vrátane dvoch štartov v základnej zostave.

Futbalistov otec je Maročan, ale narodil sa a vyrastal v Španielsku. Je španielskym mládežníckym reprezentantom a jeho povolanie do seniorskej reprezentácie ukončí nádeje marockých fanúšikov, že by ho mohli presvedčiť, aby zmenil svoje rozhodnutie reprezentovať krajinu z Pyrenejského polostrova.

"Stretli sme sa s ním v Barcelone. Bol stálicou španielskych mládežníckych tímov a je to futbalista s výnimočnou silou. Akoby mal dar od Boha. Je iný," povedal De la Fuente na piatkovej tlačovej konferencii. "Pozeráme sa na úroveň hráča, neriešime vek. Je pripravený súťažiť na najvyššej úrovni. Je veľmi dôležitým prínosom do budúcnosti," doplnil 62-ročný tréner.

Z kádra Realu Madrid sa v nominácii objavujú nové akvizície - brankár Kepa Arrizabalaga a útočník Joselu.