Povolá Španielsko do reprezentácie šestnásťročný talent? Ukradnúť by si ho mohlo Maroko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Povolá Španielsko do reprezentácie šestnásťročný talent? Ukradnúť by si ho mohlo Maroko

Lamine Yamal v zápase proti Cádizu.
Lamine Yamal v zápase proti Cádizu.Profimedia
Odchovanec Barcelony Lamine Yamal (16) dostáva pod vedením trénera Xaviho Hernándeza (43) čoraz viac priestoru. V poslednom zápase proti Cádizu sa mladík dokonca objavil v základnej zostave. Niet divu, že jeho výkony nezostali utajené ani pred trénerom španielskej reprezentácie Luisom de la Fuentem (62), ktorý zvažuje, že ho povolá na stretnutia proti Gruzínsku a Cypru v rámci kvalifikácie na EURO 2024.

Lamine Yamal je hráč, ktorý si za necelé dva týždne získal srdcia fanúšikov Barcelony. Mimoriadny talent debutoval v základnej zostave katalánskeho veľkoklubu minulú nedeľu proti Cádizu a predviedol vynikajúci výkon. Pri absencii Raphinhu sa tréner Xavi rozhodol pre Yamala, ktorý bol spolu s Pedrom a Gündoganom jednou z hviezd duelu.

Yamal má za sebou vydarený súboj v drese Barcelony.
Yamal má za sebou vydarený súboj v drese Barcelony.Flashscore

Yamalova absencia v nominácii reprezentácie do 18 rokov (ktorú v utorok predstavil José Lana) vyvolala dohady o jeho možnom povolaní na zápasy proti Gruzínsku a Cypru.

Yamal sa narodil v Španielsku, jeho otec však pochádza z Maroka a matka sa narodila v Rovníkovej Guinei. Šestnásťročný hráč má teda na výber z troch národných tímov. Podľa správ ho už pozorne sleduje Maroko.

"Všetci o ňom hovoria a pýtajú sa, či ho "neukradneme" Španielsku. Jeho otec je Maročan, matka pochádza z Rovníkovej Guiney a on sa narodil v Španielsku, takže si môže vybrať medzi tromi reprezentáciami. Nakoniec bude hrať tam, kde sa cíti najlepšie, kde mu srdce zavelí," povedal Rabie Takassa, skaut marockej federácie.