Za týždeň ťažko obrátim všetko k lepšiemu. Neviem robiť zázraky, vraví tréner Poliakov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za týždeň ťažko obrátim všetko k lepšiemu. Neviem robiť zázraky, vraví tréner Poliakov

Michal Probierz neočakával, že sa výkony národného tímu pod jeho vedením výrazne zlepšia.
Michal Probierz neočakával, že sa výkony národného tímu pod jeho vedením výrazne zlepšia.PAP
Podľa nového trénera poľských futbalistov Michala Probierza (51) sa po zmene kouča nedalo okamžite očakávať zlepšenie výkonov národného tímu. Po prekvapujúcej domácej remíze 1:1 s Moldavskom sú Poliaci v skupine E o bod za českým tímom a postup už nemajú vo vlastných rukách.

Probierz, ktorý pred minulotýždňovou výhrou 2:0 na Faerských ostrovoch nahradil prepusteného Portugalčana Fernanda Santosa, nebol na tlačovej konferencii príliš optimistický.

"Je to sklamanie pre všetkých, ale neviem robiť zázraky. Keby mužstvo fungovalo, tréner by sa nemenil. Ťažko za týždeň obrátim všetko k lepšiemu. Niektoré návyky nemôžete zlepšiť bez poriadneho tréningu."

Poliaci bez zraneného kanoniera Roberta Lewandowského vo Varšave inkasovali v 26. minúte, keď sa po rohovom kope presadil hlavou Ion Nicolaescu. Karol Swiderski vyrovnal v 53. minúte po otočke v šestnástke a prízemnej strele, ale ďalší gól už favorit nepridal.

Posledné zápasy Poľska.
Posledné zápasy Poľska.Flashscore

"Hráčom nemôžem vyčítať ich nasadenie a odhodlanie. Žiaľ, chýbala nám kvalita a pohoda v zakončení, nevyužili sme niekoľko stopercentných šancí. Najmä v závere sme boli príliš nervózni," povedal Probierz.

V skupine E je Albánsko najbližšie k jednému z dvoch postupových miest, keď mu stačí získať jeden bod z dvoch zápasov. Poliaci sú tretí za českou reprezentáciou, s ktorou sa stretnú najbližšie. Česi majú k dobru jeden bod a duel proti štvrtému Moldavsku. Poľsko by teda na konci kvalifikácie potrebovalo pomoc ostatných tímov, aby skončilo na druhom mieste.

Poradie v skupine E.
Poradie v skupine E.Flashscore

"Tento zápas nemôže za zlú situáciu v tabuľke. Verím, že sa nám už podarilo zlepšiť niektoré prvky v našej hre. Určite sa nevzdávam, pokračujeme v práci. Či už v príprave na ďalšie stretnutia, alebo na prípadné play-off o postup na Euro," zdôraznil Probierz. 

Pripomenul, že Poľsko sa môže na turnaj v Nemecku kvalifikovať aj skrz baráž, do ktorej pôjde 12 neúspešných tímov z kvalifikácie na základe umiestnenia v Lige národov.