Záver kvalifikácie bez najväčšej hviezdy. Island chce v Bratislave ťažiť z prvého zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záver kvalifikácie bez najväčšej hviezdy. Island chce v Bratislave ťažiť z prvého zápasu

Šéf islandskej lavičky Age Hareide.
Šéf islandskej lavičky Age Hareide.TASR
Slovenskí futbalisti sú bod od postupu na budúcoročné EURO v Nemecku. Miestenku si môžu zabezpečiť vo štvrtok večer pred vypredaným Národným futbalovým štadiónom v Bratislave. Na opačnej strane stojí Island, ktorý má stále postupovú nádej, hoci veľmi minimálnu.

Slovensko - Island (štvrtok, 20:45)

Čo sa musí stať, aby severania postúpili? Potrebujú najmä poraziť Slovensko, aby sa dostali pred neho do konca novembrového medzinárodného okna podľa predpísaných kritérií (body, gólový rozdiel a potom strelené góly - všetko vo vzájomných dueloch), ale aj vyhrať budúci týždeň v Portugalsku.

A zároveň dúfať, že Slováci v poslednom stretnutí prehrajú s Bosnou na jej pôde. S najväčšou pravdepodobnosťou ostrovanov už teraz čaká play-off v Lige národov UEFA, ktoré sa uskutoční v marci 2024.

Jóhann Berg Guðmundsson počas rozhovoru s médiami.
Jóhann Berg Guðmundsson počas rozhovoru s médiami.TASR

Islanďania pricestovali do hlavného mesta Slovenska motivovaní. Sebavedomie im dodáva prvé meranie síl pred vlastnými fanúšikmi. Zverenci Francesca Calzonu síce vyhrali 2:1, ale v prvom dejstve mohlo byť všetko úplne inak. 

"Je to tak. Prvých 20-25 minút bolo z našej strany skvelých. Mali sme streliť viac gólov, aby sme zápas dotiahli do víťazného konca. Nezvládli sme to. Teraz je len na nás, aby sme si tri body zobrali naspäť. Veríme, že sa nám to podarí," zdôraznil pre Fótbolti Jóhann Berg Guðmundsson

Predchádzajúce výsledky Islandu.
Predchádzajúce výsledky Islandu.Flashscore

Očakáva sa, že práve 33-ročný futbalista povedie mužstvo na trávniku s kapitánskou páskou na ľavom rukáve. Vo výprave totiž chýba najväčšia hviezda tímu Gylfi Sigurðsson. Bývalý hráč Hoffenheimu, Swansea, Tottenhamu či Evertonu a súčasný stredopoliar Lyngby sa zranil. Islandu tak nepomôže nielen proti Slovensku, ale ani v stretnutí s Portugalskom.

"Gylfi je skvelý hráč. Na druhej strane, v krajine máme ďalších dobrých futbalistov. Chýbal by každému tímu, no musíme pracovať na tom, aby sme boli silní aj bez neho. Dúfam, že nám pomôže v marcovom play-off v Lige národov," nadviazal lodivod Age Hareide.

Sigurðsson sa k svojej kariére vrátil po dvojročnej nútenej prestávke, počas ktorej bol vyšetrovaný z možného sexuálneho obťažovania. Vinu mu nedokázali.