Zranenia nie sú problém. Rád uvidím mladých hráčov v ťažkých zápasoch, vraví Southgate

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenia nie sú problém. Rád uvidím mladých hráčov v ťažkých zápasoch, vraví Southgate

Manažér Anglicka Gareth Southgate má priestor na testovanie nových tvárí.
Manažér Anglicka Gareth Southgate má priestor na testovanie nových tvárí.AFP
Manažér anglickej reprezentácie Gareth Southgate (53) hľadá pred priateľským zápasom s Belgickom nové mená. Zranené defenzívne stálice Harryho Maguirea (31) a Kyla Walkera (33) nahradil Rico Lewis (19).

Southgate môže ukázať dokonca na ďalšieho mladíka. "Podobne ako v strete s Brazíliou nás čaká veľmi vyspelý súper a môžeme vyskúšať nové tváre. Je to duel, ktorý nám pomôže pri budovaní tímu na EURO," povedal skúsený tréner.  

Proti Brazílii prišlo Anglicko o svoju desaťzápasovú sériu bez prehry. Bezgólovú remízu zlomil v 80. minúte sedemnásťročný Endrick, ktorý strelil svoj prvý gól za brazílsku reprezentáciu. Southgateovi zverenci to proti Belgicku nebudú mať opäť ľahké. "Je to pravda, ale zámerne sme si na tento zraz vybrali dva zápasy proti veľmi silným krajinám," uviedol šéf lavičky.

Anglicko rieši zdravotné problémy dôležitých hráčov. Už pred súbojom vypadli zo zostavy Bukayo Saka a Harry Kane a nahradení boli aj obrancovia Harry Maguire či Kyle Walker. Okrem toho zraz opustil náhradný brankár Sam Johnstone.

"Museli sme postaviť iný tím, ako sme si predstavovali, ale príležitosť dostali ďalší chlapci, ktorí sa tlačia na miesta v základnej zostave alebo v záverečnej nominácii. Som rád, že ich vidím na tejto úrovni," zdôraznil manažér Anglicka.

Káder doplnili Rico Lewis z Manchestru City a brankár Burnley James Trafford. Obaja sa do seniorského tímu presunulu z reprezentácie do 21 rokov.

Anglicko - Belgicko (utorok, 20:45)