Moju budúcnosť vyriešim ešte pred Eurom. Prídem tam s čistou hlavou, vraví Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Moju budúcnosť vyriešim ešte pred Eurom. Prídem tam s čistou hlavou, vraví Mbappé
Mbappé novinárom veľa neprezradil.
Mbappé novinárom veľa neprezradil.Reuters
Kylian Mbappé (25) verí, že ešte pred júnovým začiatkom majstrovstiev Európy bude vedieť, v ktorom klube bude pôsobiť v budúcej sezóne. Francúzsky útočník má v lete opustiť Paríž Saint-Germain.

Mbappé teraz uviedol, že sa sústredí na výkony v reprezentácii na ME. Rád by sa objavil aj v nominácii na olympijské hry v Paríži. "O svojej budúcnosti som ešte nič neoznámil, keďže nemám čo... Vždy som hovoril, že keď budem mať čo povedať, urobím to ako muž," vravel novinárom.

"Myslím si, že moja budúcnosť bude vyriešená pred Eurom. Ľudia sa o mojej situácii včas dozvedia. Na ME prídem s čistou hlavou. Teraz som pokojný," dodal pred sobotňajším priateľským zápasom proti Nemecku, v ktorom sa Florian Wirtz blysol bleskovo rýchlym gólom a zaskočil domáci výber kouča Deschampsa.

Kapitán Francúzska taktiež povedal, že hrať na olympijských hrách by bol sen, ale rozhodnutie nie je na ňom: "Vždy som chcel hrať na olympiáde a moja túžba sa nezmenila. Ak mi to nebude umožnené, potom urobím to, čo sa mi povie."

Mužský olympijský turnaj sa hrá medzi hráčmi do 23 rokov, pričom v každom tíme môžu byť len traja futbalisti nad touto vekovou hranicou. Reprezentačný tréner Deschamps sa vyjadril, že súboj s Nemeckom je vždy vzrušujúcou záležitosťou, hoci ide len o priateľské stretnutie:

"Všetky duely sú dôležité. Budete ich hodnotiť. Ja a štáb ich využijeme na to, aby sme získali ďalšie odpovede pred záverečnou nomináciou. Vždy sa z nich dá poučiť."

Po prehre s Nemcami odohrá Francúzsko ďalší prípravný zápas v utorok proti Čile. V úvodnom vystúpení skupinovej fázy ME 2024 sa 17. júna stretne s Rakúskom. Olympijské hry v Paríži sa začnú v júli.