Gól po siedmich sekundách. Bleskový zásah strelili aj Nemci, parádne sa trafil Wirtz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gól po siedmich sekundách. Bleskový zásah strelili aj Nemci, parádne sa trafil Wirtz
Wirtz sa sotva zapotil a už oslavoval.
Wirtz sa sotva zapotil a už oslavoval.Profimedia
Bolo to niečo málo vídané. Florian Wirtz (20) v sobotňajšom priateľskom zápase medzi Nemeckom a Francúzskom zaskočil celý futbalový svet, keď iba sedem sekúnd po úvodnom hvizde otvoril skóre. Ťahúň Leverkusenu krásnou ranou z viac ako 20 metrov tiež načal svoj medzinárodný strelecký účet. V Bratislave ho však ešte predtým tromfol Rakúšan Baumgartner (24).

Talentovaný mladík Wirtz po zápase od radosti žiaril: "Som šťastný, že som konečne strelil svoj prvý gól za národný tím." Výstavná trefa, ktorá padla po siedmich sekundách hry, bola najrýchlejším zásahom v histórii nemeckej reprezentácie.

"Nikto si poriadne neuvedomoval a nechápal, čo sa deje. Všetci boli prekvapení," dodal s úsmevom. Po boku stredopoliara Leverkusenu naskočil aj oveľa skúsenejší Toni Kroos. Navrátilec po zápase potvrdil, že akcia, po ktorej padol úvodný gól, nebola náhodná. "Bolo to plánované," vravel stredopoliar Realu Madrid, zatiaľ čo Wirtz označil svoj zásah za "dobrý variant".

Francúzsko - Nemecko 0:2

Tréner Francúzska Didier Deschamps mal pre Wirtzov gól oveľa menej pochopenia a kritizoval svoj tím za pasivitu. "Len sme stáli a pozerali sa," posťažoval sa kouč po svojom 150. zápase vo funkcii trénera Les Bleus. Majstri sveta z roku 2018 nezvládli ani ďalší priebeh zápasu v Lyone a po góle Kaia Havertza s výberom trénera Juliana Nagelsmanna prehrali.

Bleskovou ranou sa však prezentovali aj Rakúšania. Hneď po rozohrávke sa dopredu vyrútil Christoph Baumgartner a domácich Slovákov zaskočil už v šiestej sekunde. Postaral sa tak o najrýchlejší gól v histórii medzištátnych zápasov. Rovnako ako Nemci, tak aj Rakúšania uspeli pomerom 2:0.