Som spokojný, hráčom som poďakoval, vraví Calzona. Trápi ho finálna fáza a zranenia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Som spokojný, hráčom som poďakoval, vraví Calzona. Trápi ho finálna fáza a zranenia
Calzona hľadal pozitíva.
Calzona hľadal pozitíva.TASR
Napriek prehre v sobotňajšom prípravnom zápase s Rakúskom bol tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55) spokojný s predvedeným výkonom a hráčom sa zaň poďakoval. Talian zároveň vyzdvihol kvality súpera a zopakoval svoje tvrdenie z predzápasovej tlačovej konferencie, podľa ktorého môžu byť Rakúšania prekvapením finálového turnaja ME v Nemecku.

Slováci absolútne nezachytili vstup do stretnutia. Hneď po rozohrávke sa hostia vyrútili dopredu a už v šiestej sekunde otvoril skóre Baumgartner, ktorý dosiahol najrýchlejší gól v medzištátnom zápase v histórii. V 83. minúte pridali Rakúšania poistku, keď sa po akcii dvoch striedajúcich hráčov presadil Weimann.

"Urobili sme maximum, hrali sme proti silnému súperovi. Som spokojný, hráčom som poďakoval a oni sami mi povedali, že pred pár rokmi by sme s týmto súperom prehrali väčším rozdielom," uviedol Calzona.

Slovensko - Rakúsko 0:2

Taliansky kouč sa vyjadril aj k exportne rýchlemu inkasovaniu: "Vedeli sme, že Rakúšania majú v repertoári tri druhy rozohrávky a jednu z nich použili v tomto zápase. Pozerali sme to na videu, Baumgartner prešiel cez Kucku, Dudu aj Lobotku. Samozrejme, že keby ten gól nepadol, mohol to byť iný zápas." 

Spokojnejší bol Calzona s prvou polovicou, v ktorej jeho zverenci napádali rozohrávku hostí. Po zmene strán už Slováci pôsobili menej organizovane. "Prvý polčas sme hrali dosť vysoko, mali sme aj nejaké šance. Žiaľ, nevyťažili sme z nich gól, s čím máme problém. Rakúšania potvrdili, že sú veľmi silným mužstvom a môžu byť prekvapením ME," vravel kormidelník.

Finálna fáza sa aj v tomto stretnutí ukázala ako problém slovenskej reprezentácie, útočníci sa opäť nepresadili. "Vytvorili sme si šance, ale mali by sme ich aj využiť. Vieme o tom, že máme nejaké problémy, ale budeme na tom pracovať, aby sme v tomto boli lepší," priznal Calzona.

Slováci domácich fanúšikov nepotešili.
Slováci domácich fanúšikov nepotešili.TASR

V marcovom asociačnom termíne mu chýbajú viacerí hráči - kapitán Milan Škriniar, Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz, Ľubomír Šatka, Matúš Bero a Erik Jirka. Vinou zranení nastúpila proti Rakúsku úplne nová stopérska dvojica Norbert Gyömbér - Adam Obert.

"Som spokojný s oboma hráčmi. Nezabúdajme na to, že Noro bol dva mesiace zranený a na konte mal iba 70 minút za Salernitanu počas uplynulého víkendu. Obert potvrdil, čo sme si o ňom mysleli. Je to veľmi dobrý stopér aj keď nehráva často v Cagliari. Pokiaľ bude pokorný, čaká ho veľká budúcnosť v reprezentácii," hodnotil Calzona.

Oslabený tím prišiel v dueli s Rakúskom aj o Petra Pekaríka a Tomáša Suslova, ktorí pre zranenie nedohrali a čakali ich vyšetrenia magnetickou rezonanciou. Na nepriazeň osudu sa však lodivod, ktorý popri slovenskej reprezentácii pôsobí aj na lavičke SSC Neapol, nechcel vyhovárať.

"Máme veľa zranených. Mrzí ma to najmä z toho dôvodu, že si nemôžeme vyskúšať v príprave na ME to, čo by sme chceli. Snažíme sa však hľadať v negatívach pozitívne veci. Mám dôveru v hráčov, ktorí sú tu. Do Nórska pôjdeme s cieľom hrať náš futbal," dodal.