Gyömbér pochválil nového stopérskeho kolegu Oberta, ten si zápas s Rakúšanmi užil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Gyömbér pochválil nového stopérskeho kolegu Oberta, ten si zápas s Rakúšanmi užil
Aktualizované
Slovensko v prvom tohtoročnom zápase zvíťaziť nedokázalo.
Slovensko v prvom tohtoročnom zápase zvíťaziť nedokázalo.TASR
Slovenskí futbalisti prehrali v sobotňajšom prípravnom zápase s Rakúskom 0:2. Na bratislavskom NFŠ otvoril skóre už v siedmej sekunde Christoph Baumgartner (24), ktorý strelil najrýchlejší gól v histórii rakúskej reprezentácie. Zároveň ide o najrýchlejšie inkasovaný presný zásah v ére slovenského národného tímu. Triumf hostí spečatil v 83. minúte striedajúci Andreas Weimann (32).

Slovensko - Rakúsko 0:2

Obom tímom chýbali viaceré opory, na slovenskej strane aj z tohto dôvodu nastúpila úplne nová stopérska dvojica Gyömbér - Obert. Tá sa ešte poriadne nestačila zorientovať a ich tím už prehrával. Rakúšania sedem sekúnd po úvodnom výkope otvorili skóre, keď sa presadil cez dvoch hráčov Baumgartner a umiestnenou strelou spoza šestnástky nedal Dúbravkovi šancu.

"Pred zápasom som sa veľmi tešil, keď som uvidel moje meno v základnej jedenástke. Vždy som sníval o tom hrať v slovenskej reprezentácii. Zápas som si maximálne užil. Dostali sme gól v prvých sekundách a potom sa nám hralo ťažko. Škoda mojej nevyužitej šance v prvom polčase," prezradil Obert.

Slovensko ťahalo za kratší koniec s Rakúskom, Baumgartner skóroval už po siedmich sekundách

Rakúšania si v 83. minúte počkali na chybu súpera v obrane a dvojica striedajúcich hráčov spečatila ich triumf. Schmid našiel vo vápne Weimanna a ten rýchlu kontru rutinérsky zakončil pod brvno - 0:2. Náskok si už hostia bez problémov ustrážili.

"Mrzí ma, že sme nenadviazali na úspešné výsledky z kvalifikácie. Hrali sme proti dobre organizovanému mužstvu. Škoda, že sme tak rýchlo inkasovali. Tréner Calzona nám k tomu určite niečo povie, my si to rozoberieme a pôjdeme ďalej. S Adamom Obertom sa mi hralo výborne. Napriek svojmu mladému veku je to vyzretý hráč," povedal po stretnutí Norbert Gyömbér, ktorý si v prvom dejstve takmer strelil vlastný gól.

Slovensko doma neuspelo.
Slovensko doma neuspelo.TASR

"Škoda, že sme dostali gól v prvých sekundách. Počítali sme s tým, že Rakúšania majú pripravené niečo podobné. Baumgartner obišiel troch hráčov a urobil to naozaj výborne. Naše mužstvo však v prvom polčase zareagovalo veľmi dobre, vysoko sme napádali, čo som od hráčov vyžadoval. V druhom polčase sme boli trochu unavení, ale komplexne to hodnotím ako dobrý zápas," zhodnotil meranie síl tréner Slovenska Francesco Calzona.

V šiestom vzájomnom zápase so Slovenskom naklonili Rakúšania bilanciu na svoju stranu, bolo to ich druhé víťazstvo popri troch remízach a jednej prehre. Najbližšie nastúpia slovenskí futbalisti v rámci prípravy na ME v Nemecku v utorok 26. marca o 19:00 v Osle proti domácemu Nórsku, Rakúšanov čaká v rovnaký deň duel s Tureckom vo Viedni.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Kouč Rakúšanov Ralf Rangnick zhodnotil duel nasledovne: "Videli sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. Začali sme grandiózne, bez súperovho dotyku lopty sme bleskovo otvorili skóre. Potom som však nebol úplne spokojný s našou hrou. Robili sme nevynútené chyby, bolo tam veľa strát lôpt. V druhom polčase sme boli výrazne lepší, k čomu pomohli aj striedania. Stále však nie sme na úrovni, ktorú od mužstva očakávam."

Kritický bol aj kapitán hosťujúceho výberu Marcel Sabitzer: "Nebolo to žiadne suverénne víťazstvo. Najmä v prvom polčase sme robili príliš veľa chýb a miestami sme po technickej stránke pôsobili nedbanlivým dojmom. Musíme si na to dať pozor, v ďalších zápasoch by sa nám to mohlo vypomstiť. Sme spokojní s víťazstvom, ale náš výkon mohol byť lepší."

V júni zverenci trénera Francesca Calzonu bezprostredne pred štartom európskeho šampionátu odohrajú prípravný dvojzápas so San Marínom (5.6., Wiener Neustadt) a Walesom (9.6., Trnava).