Slovensko ťahalo za kratší koniec s Rakúskom, Baumgartner skóroval už po šiestich sekundách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovensko ťahalo za kratší koniec s Rakúskom, Baumgartner skóroval už po šiestich sekundách
Aktualizované
Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.
Na ihrisku sa bojovalo o každý centimeter.TASR
Slovenská futbalová reprezentácia nezvládla svoj prvý zápas v tomto kalendárnom roku. Zverenci Francesca Calzonu (55) prehrali na domácej pôde s Rakúskom 0:2.

Slovensko - Rakúsko 0:2

Diváci sa na štadióne zrejme nestihli ani usadiť a Slovensko kapitulovalo. Christoph Baumgartner si našiel svoju cestu cez hráčov súpera a z hranice veľkého vápna vyslal fenomenálnu strelu rovno do ľavého dolného rohu siete. Martin Dúbravka nemal ani najmenšiu šancu siahnuť si na loptu. Rakúšania sa ujali vedenia už po šiestich sekundách, ide o najrýchlejší gól v histórii medzištátnych súbojov.

Hostia pôsobili v úvodnej dvadsaťminútovke kompaktnejším dojmom, hoci aj Slováci mali náznaky šancí. Duda v 10. minúte napálil zo štandardky len do múru, následne mieril nepresne Boženík. V 18. minúte prestrelil bránu Obert, ktorý nastúpil na prvé reprezentačné stretnutie v základnej zostave.

Rakúšania mohli viesť už 2:0, priamy kop Sabitzera však vytiahol na roh skvelým zákrokom Dúbravka. Ten istý hráč poslal krátko pred polhodinou center do šestnástky a Gyömbér si takmer hlavou strelil vlastný gól, lopta našťastie smerovala do tyče. Sokoli zareagovali protiútokom, po pase Hancka do pokutového územia sa k zakončeniu dostal Boženík, ale trafil len Dansa. Do konca prvého dejstva sa už gólový scenár duelu nezmenil.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Zápas pokračoval vo svižnom duchu aj po zmene strán. 56. minúta priniesla šancu Gregoritscha, ktorý využil zaváhanie domácich v zadných radoch, opäť sa však činil gólman Newcastlu. Vzápätí sme videli kuriózny moment na bránkovej čiare Slovákov, po hlavičke Wimmera na Baumgartnera musel zachraňovať Obert.

Po hodine hry bol vystriedaný Tomáš Suslov, ktorý mal zdravotné problémy, rovnako ako Peter Pekarík. Postupne sa na trávnik dostali Ďuriš, Tomič, Bénes, Tupta, Mak a Kóša.

Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času viedli Rakúšania už o dva góly. Sabitzer posunul loptu na Schmida, ten zase na Andreasa Weimanna, ktorý rozvlnil sieť. Slováci tak odštartovali už štvrtý kalendárny rok stretnutím, v ktorom nedokázali skórovať.