Zväz ho podržal. Šilhavý zostáva pri národnom tíme napriek negatívnej sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zväz ho podržal. Šilhavý zostáva pri národnom tíme napriek negatívnej sérii

Jaroslav Šilhavý dokončí na lavičke Česka aktuálnu kvalifikáciu.
Jaroslav Šilhavý dokončí na lavičke Česka aktuálnu kvalifikáciu.Profimedia
Jaroslav Šilhavý (61) zostáva trénerom českej futbalovej reprezentácie. Výkonný výbor FAČR ho na utorňajšom mimoriadnom zasadnutí v Prahe, ktoré zvolal predseda Petr Fousek po štvrtkovej prehre 0:3 v Albánsku v európskej kvalifikácii, ponechal vo funkcii aj na záverečné dva novembrové skupinové zápasy v Poľsku a Moldavsku. Vedenie asociácie to oznámilo na tlačovej konferencii.

FAČR tiež upravila zmluvy trénera a členov realizačného tímu. Kontrakty teraz platia do 30. novembra s možnosťou obojstrannej opcie. Predchádzajúcu zmluvu mal Šilhavý do konca kvalifikačného cyklu s automatickou opciou na záverečný turnaj v prípade postupu.

Pozícia trénera bola ohrozená po štvrtkovej vysokej prehre reprezentácie v Albánsku a Fousek okamžite po zápase zvolal mimoriadne zasadnutie výkonného výboru. Futbalová "vláda" zvažovala viacero možností vrátane okamžitej výmeny Šilhavého, ale nakoniec 61-ročného lodivoda podržala pre novembrové duely. Český tím je vďaka výsledkom svojich konkurentov blízko k postupu a na účasť na budúcoročnom šampionáte v Nemecku mu stačí doma zdolať Moldavsko.

Ostatné výsledky reprezentácie Česka.
Ostatné výsledky reprezentácie Česka.Flashscore

Výkonný výbor zasadal približne štyri hodiny a podľa Fouska rozhodol drvivou väčšinou. "Výkonný výbor odmietol okamžitú výmenu trénera a celého realizačného tímu, najmä vzhľadom na veľmi krátky časový horizont, keď širšia nominácia musí byť oznámená 27. októbra a reprezentačný zraz sa začne 13. novembra," povedal Fousek.

Česko je blízko k postupu. Potrebuje zdolať Moldavsko.
Česko je blízko k postupu. Potrebuje zdolať Moldavsko.Flashscore

"Rovnako odmietol improvizované alebo čiastočné riešenia, najmä využívanie trénerov alebo asistentov na základe zmluvy v kluboch. Výkonný výbor odmietol aj možnosť využitia iných trénerov FAČR z iných národných kategórií, ako aj možnosť zahraničného trénera," dodal.