Favorit je Razgrad, hovorí Gašparík. Spartak pricestoval do Bulharska bez tlaku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favorit je Razgrad, hovorí Gašparík. Spartak pricestoval do Bulharska bez tlaku

Procházka s Gašparíkom na tlačovej konferencii.
Procházka s Gašparíkom na tlačovej konferencii.Facebook: FC Spartak Trnava
Futbalisti Spartaka Trnava chcú zabojovať o čo najlepšie výsledky v Európskej konferenčnej lige (EKL), no pred štvrtkovým súbojom 1. kola H-skupiny tlak necítia. Zisk troch bodov sa viac očakáva od domáceho Razgradu, ktorý bude v pozícii favorita.

Pobrať favoritom čo najviac bodov

Ludogorec vybojoval v Bulharsku majstrovský titul v uplynulých dvanástich sezónach a tréner Michal Gašparík dobre pozná aj terajšiu silu súpera, hoci mu v tabuľke domácej súťaže aktuálne patrí až 7. priečka. V ostatnom kole iba remizoval s Plovdivom 2:2. Bod zachraňoval v deviatej minúte nadstaveného času.

"Všetci poznáme odpoveď na otázku, kto je favorit duelu. Je to Ludogorec. V prebiehajúcom ročníku EKL sme však už narazili na ťažkých súperov a dokázali sme sa kvalifikovať do skupiny," pripomenul kouč Spartaka na tlačovej konferencii v Razgrade.

Aktuálna forma súpera trnavského Spartaka
Aktuálna forma súpera trnavského SpartakaFlashscore

Okrem bulharského šampióna budú súpermi Trnavčanov v skupine ešte Fenerbahce a dánsky Nordsjaelland. "Čaká nás vo štvrtok náročný súper, ktorého kvalita je veľmi vysoká. Chceme sa však pobiť o čo najlepšie výsledky a favoritom skúsiť pobrať čo najviac bodov. Uvidíme, ako to bude v skupine vyzerať," doplnil Gašparík.

V Bulharsku bez viacerých hráčov

Spartak nastúpi v EKL ako úspešný obhajca triumfu v Slovenskom pohári. Vybudoval si tak aj u súperov povesť mužstva, ktoré dokáže uspieť v dôležitých dueloch, hoci neokupuje popredné priečky v lige. "Je pravda, že sa vieme pripraviť na súpera. Keď hráči v daný deň majú formu, vieme zdolať aj silnejšie mužstvá. To sa nám darilo v domácom pohári i v európskych súťažiach," pripustil Gašparík.

Ostatné výsledky zverencov Michala Gašparíka
Ostatné výsledky zverencov Michala GašparíkaFlashscore

Štyridsaťjedenročný lodivod sa musí zaobísť bez viacerých opôr. Pre virózu vypadol stopér Štetina. Zranení sú brankár Rusov či obranca Bolaji. Chorý je Bukata a s tréningom stále nezačal útočník Djuričin. "Musíme urobiť nejaké korektúry v zostave, lebo nám na poslednú chvíľu vypadol Štetina a Daniel tiež ešte nie je pripravený. Rátali sme, že by už mohol byť," uviedol Michal Gašparík.

Procházku bulharský súper v skupine potešil

Najväčšie skúsenosti s bulharským futbalom v drese Trnavy má Roman Procházka, ktorý bol v rokoch 2012 až 2018 kmeňový hráč Levski Sofia. "Teším sa, že som opäť v Bulharsku. Odkedy som odišiel z Levski, tak som tu nebol. Celkom ma potešilo, že sme dostali súpera z Bulharska. Vieme, aký súper nás čaká, nebude to nič jednoduché."

Ludogorec Razgrad - Spartak Trnava (štvrtok, 18:45)

Balkánske kluby sú známe aj fanatickou podporou fanúšikov, no skúsený 34-ročný stredopoliar Spartaka prezradil, že v Razgrade búrlivú atmosféru očakávať nemožno. "Diváci zaplnia štadión, no nikdy to tu nebola divočina. O atmosféru sa tu väčšinou starajú fanúšikovia hostí. Nie je to v Bulharsku obľúbené mužstvo. Prišlo akoby odnikadiaľ a začalo vyhrávať tituly. Razgrad narušil hegemóniu mužstiev ako sú Levski či CSKA Sofia. Majitelia to tu zobrali do svojich rúk a vytvorili silný tím. Dokážu zaplatiť výborných hráčov a aj ich umne predávať," prezradil Procházka.