Ťažká skupina. Treba si ju užiť, znie z Trnavy po žrebe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ťažká skupina. Treba si ju užiť, znie z Trnavy po žrebe
Tréner Michal Gašparík dosahu v ostatných sezónach s Trnavou jeden úspech za druhým.
Tréner Michal Gašparík dosahu v ostatných sezónach s Trnavou jeden úspech za druhým.TASR
Vôbec po prvý raz v histórii sa trnavský Spartak predstaví v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Pri svojej premiére ho žreb nešetril. Cestovať bude do dobre známej destinácie v Turecku, do Dánska či Bulharska.

Trnava si naposledy skupinu niektorej z európskych súťaží zahrala v sezóne 2018/19. Pod vedením českého trénera Radoslava Látala získali "bílí andeli" v skupine D sedem bodov. Podarilo sa jej vtedy na svojom trávniku zdolať aj Fenerbahce Istanbul (1:0), s ktorým si súboj po piatich rokoch zopakuje. 

"Skupina je to ťažká, ale teraz to ešte neriešim. Uvidíme, čo ukáže realita a na čo budeme mať. Treba si to užiť," uviedol v reakcii pre TASR tréner Michal Gašparík. V Turecku sa im nedarilo podľa predstáva, prehrali vtedy 0:2.

Žreb Európskej konferečnej ligy

V nadchádzajúcej jeseni si okrem devätnásťnásobného šampióna tureckej ligy zahrajú aj proti Ludogorcu Razgrad či dánskemu Nordsjaellandu. "Súperov sme dostali pomerne ťažkých, ale úprimne sa teším na pôsobenie v tejto skupine a na takéto výzvy v náročných zápasoch. Verím, že si to užijeme a ľudia uvidia atraktívne súboje," nadviazal stopér Sebastián Kóša

Spartakovcov čaká taktiež náročná futbalová jeseň. V rýchlom slede majú ešte pred premiérovým duelom v Konferenčnej lige na programe ligové zápolenia so Žilinou doma a v Michalovciach. Medzitým ich čaká taktiež kolo Slovnaft Cupu proti Šuranom.

Prvé kolo skupinovej fázy EKL je na programe 21. septembra, záverečné šieste 14. decembra. Do osemfinále postúpia priamo víťazi ôsmich skupín, tímy z druhých miest odohrajú baráž o osemfinále proti tretím tímom zo skupín Európskej ligy. Finále EKL sa uskutoční v stredu 29. mája na Štadióne Agia Sophia v Aténach. Titul v minulom ročníku získal West Ham United, ktorý v tejto sezóne účinkuje v skupinovej fáze EL.