Frustrovaný Milenkovič nemal slov. Kapitánovi bolo ľúto fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Frustrovaný Milenkovič nemal slov. Kapitánovi bolo ľúto fanúšikov

Zronený Milenkovič na konci zápasu.
Zronený Milenkovič na konci zápasu.Profimedia
Fiorentina prehrala druhé tohtosezónne finále. Po neúspechu v Talianskom pohári zlyhali zverenci Vincenza Italiana (45) aj v poslednom dueli Európskej konferenčnej ligy. V stredu podľahli v Prahe West Hamu 1:2. Súboj len ťažko hodnotila dvojica Nikola Milenkovič (25) a kapitán Cristiano Biraghi (30).

Milenkovič hľadal slová ťažko

Súboj bol prakticky vyrovnaný. V nadstavenom čase prvého dejstva sa dokonca presadil Jovič z dorážky, no jeho zásah, pre ofsajdové postavenie, neplatil. Po zmene strán tak prišla rana v 62. minúte. Pokutový kop, ktorý premenil Benrahma. "Fialky" prehrávali iba päť minút, pretože sa rýchlo oklepali a po zakončení Bonaventuru dokázali vyrovnať. 

"Takáto prehra bolí. Nemám slov. Dali sme do toho všetko, no v závere sme mali byť koncentrovanejší," uviedol zarmútený Nikola Milenkovič do mikrofónov Sky Sport.

Z vyrovnaného počtu šancí vyťažil o gól viac West Ham
Z vyrovnaného počtu šancí vyťažil o gól viac West HamOpta by Stats Perform

Dvadsaťpäťročný futbalista narážal na situáciu z deväťdesiatej minúty, keď defenzíva Fiorentiny stále vysoko, čo využil z hĺbky poľa Paqueta a kolmicou vysunul do nájazdu Bowena. Ponúknutú možnosť využil a 

"Vo finále rozhodujú detaily. Bohužiaľ, dopadlo to takto. Vysoko sme napádali a zle prečítali situáciu. Stálo nás to veľa. V takomto dueli hráte proti skvelým tímom a tie vám neodpustia nič," doplnil obranca talianskeho celku. 

Keďže pressing je veľmi vysoký, vedeli sme, že si musíme dávať pozor na hlboké lopty: zle sme prečítali situáciu a to nás stálo veľa. Vo finále sú skvelé tímy a tie nič neodpustia," dodal obranca fialových.

Kapitánovi bolo ľúto fanúšikov

Na pražské finále nebude v dobrom spomínať kapitán "fialiek" Cristiano Biraghi. Nielen, že nedoviedol mužstvo k vytúženej trofeji, ale pri jednom z rohových kopov ho trafil z tribúny plastový pohár, ktorý mu spôsobil tržnú ranu na hlave. "Nemám ani chuť sa k tomuto vracať. Nechcem a nemusím nikoho súdiť. Toto sú veci, ktoré sem nepatria. Verím, že sa nájde niekto, kto si splní svoje povinnosti," zdôraznil dúfajúc, že vinník bude potrestaný.

Prehľad zápasu Fiorentina - West Ham 1:2

Ani tento moment Fiorentinu nezastavil. Bojovala a vzdorovala. Po vyrovnaní si vypracovala viacero sľubných šancí, no gólu sa nedočkala. Rovnako ako prvej trofeje od roku 1961. 

"Cítime sa zle. Vo vnútri sme mŕtvi. Sme tí, ktorí vstúpia na ihrisko nesúc za sebou fanúšikov. Ľudí, ktorí nám v ostatnom období dali najavo, aká dôležitá je pre nich Fiorentina. Je to obrovské sklamanie. Nedokázali sme im priniesť radosť. K tomu všetkému nás bolí prehra proti takémuto West Hamu," nadviazal pre Sky Sport kapitán ôsmeho tímu talianskej Serie A Biraghi.