Guľa: Na pohárovú Európu musíme dospieť. Žilina sa teší, no bola nervózna

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guľa: Na pohárovú Európu musíme dospieť. Žilina sa teší, no bola nervózna

Guľa a jeho Dunajská Streda končia v EKL veľmi skoro.
Guľa a jeho Dunajská Streda končia v EKL veľmi skoro.TASR
Štvrtkové odvety prvého kola Európskej konferenčnej ligy priniesli pre slovenských zástupcov rôzne výsledky. Zatiaľ čo hráči Žiliny oslavujú postup a tešia sa na belgický Gent, Dunajská Streda končí už na prvej prekážke.

Na pohárovú Európu musí DAC dospieť

Tréner Adrián Guľa po stretnutí neskrýval obrovské sklamanie zo skorého konca:

"Musíme uznať, že Dila Gori bol náročný a kvalitný súper, ale najmä pri vyššej produktivite z našej strany v druhom polčase hrateľný. V prvej časti sme boli pasívni, mali sme málo pohybu v pressingu, súper si nás dokázal otvoriť, no Petráš nás podržal. Napriek tomu sme inkasovali lacný gól. Z nebezpečnejších šancí sme ho nedostali," hodnotil pre klubový web.

FC Dila Gori - FC DAC 1904 Dunajská Streda

Gruzínsky tím bol dominantnejší v práci s loptou, ale aj čo sa týka pohybu: "Chýbal nám pressing, práca v defenzívnej činnosti, práca s loptou. Keď už sa naskytol priestor, tak sme boli zbrklí. Nepotrestali sme však chyby súpera, ktoré sa naskytli. Mali sme štyri-päť šancí a brvno. V záverečných minútach zase mohol skórovať Krstovič. V takých situáciách musíme byť viac produktívni. Myslím si, že rozhodla túžba byť o jeden gól ďalej od súpera," pokračuje Guľa.

Verí, že čas DAC ešte len príde: "Čo sa týka pohárovej Európy, musíme dospieť. Zápas jednoznačne vyhodnocujeme ako sklamanie," doplnil.

Prečítajte si článok zo zápasu Dila Gori - Dunajská Streda.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Žilina prehodnotila prístup

"Šošoni" síce v Estónsku išli po góle Rusnáka veľmi rýchlo do vedenia, lenže Levadia okamžite vyrovnala a bola lepšia:

"Chceli sme hrať vysoko, pressovať, no po 20 minútach sme to museli prehodnotiť a presunúť sa do stredného bloku, aby sme boli všade bližšie. Levadia nás svojou skúsenosťou, postavením a presnosťou v kombinácii dokázala prehrávať. Rýchle prechody mali naozaj nebezpečné a iba vďaka ich neefektivite sme v úvode držali dobrý výsledok," nechal sa počuť hlavný tréner Jaroslav Hynek.

Levadia Tallin - MŠK Žilina

Žilinčania mali v Talline dôvod na radosť.
Žilinčania mali v Talline dôvod na radosť.TASR

Mužstvo nakopol zásah z nadstaveného času: "Gól do šatne nám pomohol, do druhého polčasu sme mohli ísť o niečo viac pokojnejší. Cieľom bolo byť kompaktnejší, tlačiť to do stredu ihriska a udržať ich v bezpečnej vzdialenosti. Myslím si, že sa nám to aj podarilo a nakoniec sa súper uchýlil k dlhým loptám. Na našej strane bola vidieť aj určitá nervozita, že hráme o veľa. Najmä v prechodovej fáze do útoku sme mohli byť presnejší," tvrdí.

Napriek úspešnému dvojzápasu videl český kouč značné nedostatky: "Postup si naozaj ceníme, keďže svetový futbal sa veľmi vyrovnáva. Každý tím dáva do prvého kola všetko, chce postúpiť ďalej a túži dosiahnuť nejaký úspech. Nám sa to podarilo vybojovať lepšou efektivitou ako súper, čo si prajeme aj do ligovej sezóny. Máme sa však z čoho poučiť a byť v ďalšom stretnutí opäť lepší," uvedomuje si.

Gent ich nepodcení

V 2. predkole Konferenčnej ligy narazí Žilina na silný belgický Gent: "Do veľkej miery to bude aj o nich, ako sa na nás pripravia, ale nemyslím si, že by nás taký dobrý tím podcenil. Určite vedia, že aj my vieme hrať futbal a dobre si nás naštudujú. My budeme mať možnosť vyskúšať náš mladý tím proti takémuto veľkému klubu a zistiť, čoho sme schopní," myslí si Hynek.

Prečítajte si článok zo zápasu Levadia - Žilina.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore